Browsing by Academic Department "Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών"
Now showing items 69-88 of 164
-
Μέθοδοι απολύμανσης των υγρών αποβλήτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-05)Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με τις χημικές και βιολογικές μολύνσεις του νερού έχουν καταστεί μείζον μέλημα της κοινωνίας, των δημόσιων αρχών και της βιομηχανίας. Οι περισσότερες οικιακές ... -
Μελέτη αρωματικού χαρακτήρα οίνων της ποικιλίας Βιδιανό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)Η εξεταζόμενη ποικιλία Βιδιανό συγκαταλέγεται μεταξύ των παλαιών γηγενών ποικιλιών και η καλλιέργεια της έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας συνεχώς ανοδική πορεία. Αποτελεί ποικιλία που ακόμα ερευνάται ... -
Μελέτη επίδρασης της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε ποιοτικά χαρακτηριστικά των λευκών οίνων των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο με χρήση διαφορετικών στελεχών του γαλακτικού βακτηρίου Oenococcus oeni.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-01)Η παρούσα πτυχιακή εργασία μελέτησε την επίδραση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε λευκούς οίνους των ποικιλιών Αηδάνι και Ασύρτικο από την περιοχή της Σαντορίνης. Πιο ειδικά, σκοπός της μελέτης ήταν να βρεθεί η επιρροή της ... -
Μελέτη και παραγωγή βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση και ζύμωση των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-06)Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον συνδυασμό των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο στον οινο. Η παραγωγή του οίνου με βότανα είχε ως στόχο την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και την εξέταση της χημικής σύστασης ... -
Μελέτη και παραγωγή προιόντων περιποίησης (κρέμες) από συστατικά σταφυλιού όπως οι πολυφαινόλες σε συνδυασμό με αρωματικά φαρμακευτικά βότανα και φυτά (βαλσαμόχορτο και φύλλα καστανιάς)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Έχοντας υπόψη τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφενολλών ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θέλησα να δημιουργήσω μία κρέμα, που σε συνδυασμό με τα φυσικά συστατικά που ... -
Μελέτη σύστασης, παραγωγής και ποιοτικών χαρακτηριστικών ζύθων με βότανα και φρούτα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)Μέσα από τα παραγόμενα κυρίως αλκοολούχα ποτά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες ανήκει μεταξύ άλλων και η μπύρα. Η παραγωγή της έχει φτάσει να πραγματοποιείται τόσο καλά σε βιομηχανική κλίμακα όσο και σε ικανοποιητικό ... -
Μελέτη της Metschnikowia pulcherrima στην παραγωγή ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζυθοποιίας έχει στραφεί στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και παραγωγής ζύθων με πολύπλοκα αρωματικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ζυμομύκητες, οι οποίοι σε διαφορετικές συνθήκες ... -
Μελέτη της Torulaspora delbrueckii στην παραγωγή οίνου και ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)Τα τελευταία χρόνια, η βιομηχανία παραγωγής οίνου και ζύθου έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στη βελτίωση των προϊόντων της, έπειτα και από απαίτηση του καταναλωτικού κοινού για προϊόντα πιο εξελιγμένα και πολύπλοκα γευστικά ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Δεντρολίβανο και Φασκόμηλο στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε σαν στόχο να παρασκευαστεί ένας βιολειτουργικός οίνος, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε λευκό οίνο , τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Μέντας και Δυόσμου στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων μέντας και δυόσμου στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ... -
Μελέτη της Αντιοξειδωτικής Επίδρασης των Βοτάνων Αγριμόνιο – Αγγελική στον Οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)Η εκπόνηση αυτής της εργασίας, σκοπό είχε να εξεταστεί κατά πόσον τα δύο βότανα, η «αγγελική» και το «αγριμόνιο», έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν τον οίνο από την οξείδωση, μέσω κάποιων στοιχείων που μπορεί να περιέχουν. Η ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την επίδραση των βοτάνων βαλεριάνα, ανεμώνη και λεβάντα στην αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων και στο ολικό φαινολικό προφίλ τους. Η μελέτη διεξήχθη εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βασιλικός-χαμομήλι στον Ροδίτη-αλεπού οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετηθεί η πιθανή μεταβολή στα φαινολικά συστατικά και στην αντιοξειδωτική ικανότητα του «Ροδίτη αλεπού» οίνου, μετά την εκχύλισης των βοτάνων «Βασιλικός» και «Χαμομήλι» στο ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων θυμάρι και φλισκούνι στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων θυμαριού και φλισκουνιού στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων Κάνναβη και Μελισσόχορτο στον οίνo
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκαν, η δυνατότητα εκχύλισης φαινολικών συστατικών καθώς και η αντιοξειδωτική ικανότητα των βοτάνων κλωστικής κάνναβης και μελισσόχορτου, προζυμωτικά σε οίνο εργαστηριακής παραγωγής, ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων πιπερόριζας και καρδάμου στον Ροδίτη οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Σε αυτή τη διπλωματική εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα της εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων της πιπερόριζας και του κάρδαμου, σε τοπικό λευκό οίνο, της ποικιλίας Ροδίτη, από την ... -
Μελέτη της εκχυλισματικής ικανότητας της ρητίνης πεύκης χαλεπίου στις ζυμώσεις και μελέτη της οξειδωτικής της ικανότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον ρητινίτη οίνο ο οποίος παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως αποδεικνύεται από αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτές αναφορές. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως οίνος ονομασίας ... -
Μελέτη της εξέλιξης του αρωματικού προφίλ ζύθων κατά την πάροδο δύο ετών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Διαφορετικά στελέχη ζύμης μπορούν να παράγουν ζύθο με ένα μοναδικό και πολύ πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Η χρήση μη συγκαταβατικής ζύμης παρέχει στους ζυθοποιούς ένα ασυναγώνιστο. εμπορικό πλεονέκτημα ώστε οι ... -
Μελέτη της εξέλιξης των αρωματικών ενώσεων σε ζύθους με υψηλή περιεκτικότητα σακχάρων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)Απόρροια της αυξημένης ζήτησης του κοινού για ζύθους με ιδιαίτερο αρωματικό προφίλ αποτελεί η αυξημένη παραγωγή καινοτόμων προϊόντων στον τομέα της ζυθοποιίας. Έχει παρατηρηθεί, ως συνέπεια, το αυξανόμενο ενδιαφέρον των ... -
Μελέτη της επίδρασης διαφόρων συνθηκών στη ζύμωση ζύθου με L. thermotolerans
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-13)Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση στη χρήση ζυμών non- Saccharomyces στον τομέα των ποτών. Ο λόγος αυτού του παγκόσμιου ενδιαφέροντος είναι ότι παραγωγοί αλλά και οι επιστήμονες αναζητούν διαφορετικές ζύμες ...