Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ασφάλεια τροφίμων"
Αποτελέσματα 1-7 από 7
-
Διαχείριση κρίσεων στη διατροφή από παθογόνα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-05)Οι λοιμώξεις του πεπτικού συστήματος από παθογόνους μικροοργανισμούς αποτελούν συχνό φαινόμενο για τον πληθυσμό του πλανήτη. Έχουν περιγραφεί περισσότερα από 250 διαφορετικά τροφιμογενή νοσήματα. Τα υπεύθυνα παθογόνα μπορεί ... -
Εκπαίδευση στην ασφάλεια των τροφίμων αξιοποιώντας την μοντελοποίηση μέσω βίντεο για μαθητές με αναπτυξιακές αναπηρίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΑνώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), 2023-10-02)Εισαγωγή: Η απόκτηση δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με αναπτυξιακές αναπηρίες, κατά τη μετάβασή τους από το σχολικό περιβάλλον στην ενήλικη ζωή. Καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της ... -
Εξέλιξη των τροφίμων. Ασφάλεια και νέες τάσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-28)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η εξέλιξη των τροφίμων, η ασφάλεια και οι νέες διατροφικές τάσεις που παρουσιάζονται. Ο άνθρωπος μέσα από τη διατροφή του λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να ... -
Εφαρμογές HACCP στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-25)To HACCP αποτελεί ένα σύστημα προληπτικού ελέγχου των βιομηχανιών τροφίμων για την ενίσχυση της ασφάλειας των αγαθών τους και την προστασία της υγείας του καταναλωτή. Τα ακρωνύμια της λέξης HACCP προέρχονται από τις αγγλικές ... -
Η χρήση της ανάλυσης εικόνας για την εκτίμηση της ποιότητας και ασφάλειας των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-28)Οι εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία, καθώς και οι αυξανόμενες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, έχουν εντείνει την ανάγκη για καινοτόμες τεχνικές αξιολόγησης της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Η ... -
Τροφιμογενή παθογόνα: διερεύνηση της χρήσης φυσικών αντιμικροβιακών στην παραγωγή τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-08)Η ενσωμάτωση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή τροφίμων έχεαναδειχθεί ως μια καίρια στρατηγική για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας τωντροφίμων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες που σχετίζονται ... -
Χρήση κατεψυγμένων, αποξηραμένων και αλεσμένων εντόμων σε μορφή σνάκ και ως συστατικών σε προϊόντα διατροφής σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 2015/2283
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-14)Η κατανάλωση των εντόμων από τον άνθρωπο δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Η εντομοφαγία είναι μια μακροχρόνια πρακτική και τα έντομα αποτελούν πηγή τροφής για πολλούς πολιτισμούς. Η κατανάλωση των εντόμων ...