• Καροτενοειδή σε ενισχυμένα τρόφιμα 

      Δαβούτη, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
      Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον εντός της επιστημονικής κοινότητας για τρόφιμα ενισχυμένα ή εμπλουτισμένα με βιοδραστικά φυσικά συστατικά (πχ. φαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, κά), καθώς ...
    • Λυκοπένιο: Η βιολογική, αντιοξειδωτική και αντικαρκινική του δράση 

      Κατσόμαλλου, Λυδία Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-01)
      Το λυκοπένιο ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών έχοντας ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μόλις διπλάσια του β-καροτένιου και δεκαπλάσια της α-τοκοφερόλης. Καθώς ο άνθρωπος δεν μπορεί να βιοσυνθέσει τα καροτενοειδή, η ...
    • Χαρακτηριστικά, ιδιότητες και μέθοδοι εκχύλισης του αβοκαντελαίου 

      Κατσίκης, Δημήτριος; Σώτος, Νικόλαος Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το αβοκάντο θεωρείται ένα τροπικό φρούτο ύψιστης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Το αβοκαντέλαιο παράγεται από το αβοκάντο μέσω μιας σειράς από βιολογικές, φυσικές και χημικές μεθόδους και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ...