• Ελληνικά
    • English
  • English 
    • Ελληνικά
    • English
  • Login
Search 
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • Search
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 155

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος 

Ταχλιαμπούρη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ...
Thumbnail

Listeria monocytogenes στα τυριά 

Κατσιμιλή, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ...
Thumbnail

Μέθοδοι επεξεργασίας των επιτραπέζιων ελιών. Η διαδικασία ζύμωσης και η προσθήκη εναρκτήριων καλλιεργειών 

Πατσιλίβα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Η παρούσα εργασία περιγράφει μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς με έμφαση στην διαδικασία της ζύμωσης που αποτελεί το καθοριστικότερο στάδιο της συνολικής επεξεργασίας και την εφαρμογή των εναρκτήριων καλλιεργειών ...
Thumbnail

Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων 

Παυλοπούλου, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και ...
Thumbnail

Διαφορές ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο άλεσης και τα τελικά προϊόντα ανάμεσα στο μαλακό (Triticum aestivum) και το σκληρό σιτάρι (Triticum durum) 

Λουκάς, Φώτιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
To σιτάρι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα σιτηρά και είναι ένα από τα παλαιότερα συστατικά της ανθρώπινης διατροφής. Σε σύγκριση με τη διατροφή όλων των δημητριακών , το σιτάρι παρέχει περίπου το 44% των τροφίμων με βάση ...
Thumbnail

Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων 

Παπανικολάου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
Thumbnail

Τα trans-λιπαρά οξέα στα εδώδιμα λίπη και έλαια 

Ρούκη, Κλεάνθη; Σφηνιά, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία από τον τομέα της χημείας τροφίμων και της ασφάλειας των προϊόντων για την παρουσία trans- λιπαρών οξέων στα τρόφιμα εξαιτίας των επιβλαβών επιπτώσεων που παρατηρούνται ...
Thumbnail

Συγκριτική μελέτη του γένους Campylobacter ως παθογόνο βακτήριο 

Κρίσιλια, Σοφία Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Στα πλαίσια του μαθήματος της πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μία συγκριτική μελέτη για το γένος Campylobacter ως προς την παθογένεια του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η περιγραφή του βακτηρίου, η κατανόηση των ...
Thumbnail

Φασκόμηλο και Τριαντάφυλλο. Φαρμακευτικές και Καλλυντικές Ιδιότητες 

Αζάρ Νάκα, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τις φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του φασκόμηλου και του τριαντάφυλλου. Τα δραστικά συστατικά των φυτών είναι ουσίες που επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμός, όπως τα αλκαλοειδή, ...
Thumbnail

Εφαρμογή ωσμωτικής αφυδάτωσης ως προκατεργασίας ξήρανσης ιπποφαούς 

Σελλή, Δέσποινα; Σπινάκης, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)
Η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την εξασφάλιση της καλής υγείας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας. Ωστόσο λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν και της σύντομης ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 16

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC
 

 

Browse

All of the RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studies

My Account

Login

Discover

Academic Department
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (155)
TypeΠτυχιακή εργασία (119)Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (36)Graduate StudiesΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (36)KeywordsΓάλα (8)Αντιβιοτικά (6)Ζύμωση (6)Καφές (6)Listeria monocytogenes (5)... View MoreAdvisorHOUHOULA, DIMITRA (18)Batrinou, Anthimia (11)Kanellou, Anastasia (9)Giannakourou, Maria (7)Batrinou, Anthimia (6)... View MoreAuthorMαντζάνα, Χρυσούλα (1)Αγιανγκατζόγλου, Συμεών (1)Αζάρ Νάκα, Αναστασία (1)Αλεξοπούλου, Νικολίτσα (1)Αναγνώστη, Μαρίνα (1)Αναστασιάδης, Γεώργιος (1)Ανδρέου, Ασπασία (1)Αρβανιτίδη, Φωτεινή - Πηνελόπη (1)Αργυροπούλου, Ελένη (1)Αρφάνη, Αλεξάνδρα (1)... View MoreDate Issued2021 (119)2022 (36)

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC