• Ελληνικά
    • English
  • English 
    • Ελληνικά
    • English
  • Login
Search 
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • Search
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 256

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Βιολογικά προϊόντα: απαιτήσεις, εμπόδια πιστοποίησης και διακίνησης, η θέση τους στην αγορά 

Πολίτη, Νικολέττα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα υπέρ της διατήρησης, της προστασίας και της προαγωγής του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των ζώων. Το κίνημα αυτό σε συνδυασμό με τα διατροφικά ...
Thumbnail

Καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο 

Καμπουροπούλου, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην έννοια της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και στην δυνατότητα να ενισχυθεί αυτή, με υπάρχουσες, προτεινόμενες και διαφαινόμενες προσεγγίσεις, ...
Thumbnail

Ανίχνευση αφλατοξινών σε γαλακτοκομικά - ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας 

Κρητικάκου, Γεωργία Χριστίνα; Νατσίκου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση γάλακτος και των παραπροϊόντων του, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κύριες και καθημερινές τροφές για κάθε καταναλωτή. Το γάλα συμβάλλει στην πρόσληψη αναγκαίων θρεπτικών συστατικών ...
Thumbnail

Μελέτη της επίδρασης της θερμοκρασίας στο χρόνο ζωής παστεριωμένου γάλακτος 

Παναγιωτοπούλου, Βασιλική; Βαζούρας, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-09)
Το γάλα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου καθώς αποτελεί μία πλούσια θρεπτικά τροφή για εκείνον. Στην παρακάτω πτυχιακή εργασία αναλύονται όλα τα βασικά συστατικά του γάλακτος (νερό, πρωτεΐνες, ...
Thumbnail

Ανάπτυξη ΣΔΑΤ σε μονάδα τυποποίησης ελαιολάδου σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2018 

Καρβούνης, Ελευθέριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Thumbnail

Προσεγγίσεις ασφάλειας τροφίμων για προϊόντα Halal 

Πολύζου, Ιφιγένεια (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Το φαγητό, εκτός από τον προφανή λειτουργικό του ρόλο που είναι η θρέψη του οργανισμού, φέρει και ένα πλούσιο πολιτιστικό φορτίο. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται, η διαδικασία με την οποία παράγονται και επεξεργάζονται , τα ...
Thumbnail

Καφές: παρασκευή, χημεία αρώματος και επίδραση της κατανάλωσης του στην υγεία του ανθρώπου 

Εμίνι, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των χημικών ενώσεων, στις οποίες οφείλεται το άρωμα του καφέ, των παραγόντων που επηρεάζουν την αρωματικότητα, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας του.
Thumbnail

Καινοτομία βιολογικών προϊόντων στη διατροφή 

Πιτσάρι, Ευθυμία; Ρούσσου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ερευνά τα βιολογικά προϊόντα, την συμβολή τους στις καταναλωτικές συνήθειες σε αγορές τοπικές και του εξωτερικού καθώς και την πορεία της εξέλιξής τους στον αγροτικό και εμπορικό τομέα από το ...
Thumbnail

Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό 

Βουγιούκα, Παναγιώτα Αργυρώ; Ντούμη, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ...
Thumbnail

Συσχέτιση φυσικοχημικών ιδιοτήτων και αντιοξειδωτικής δράσης φαινολικών ενώσεων με in silico και in vitro μεθόδους 

Καλτσής, Λάζαρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Οι φαινολικές ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας δεδομένης της αποδεδειγμένης αντιοξειδωτικής τους ικανότητας και της δράσης ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 26

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC
 

 

Browse

All of the RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studies

My Account

Login

Discover

Academic Department
Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (256)
TypeΠτυχιακή εργασία (197)Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (59)Graduate StudiesΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (59)KeywordsΠροβιοτικά (14)Αντιοξειδωτικά (10)Τρόφιμα (10)Γάλα (9)Αντιοξειδωτική δράση (8)... View MoreAdvisorHOUHOULA, DIMITRA (30)Batrinou, Anthimia (13)Τσάκαλη, Ευσταθία (12)Batrinou, Anthimia (11)Giannakourou, Maria (11)... View MoreAuthorMαντζάνα, Χρυσούλα (1)Xατζίκου, Μαρία (1)Άστον, Στέλλα Ανν (1)Αγιανγκατζόγλου, Συμεών (1)Αζάρ Νάκα, Αναστασία (1)Αλή Κεχαγιά, Μουράτ (1)Αλεξοπούλου, Νικολίτσα (1)Αλοΐζου, Ελένη (1)Αμπσχαρόν, Κάρολ (1)Αναγνώστη, Μαρίνα (1)... View MoreDate Issued2021 (119)2022 (115)2023 (21)2020 (1)

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC