Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά Λέξεις-κλειδιά "Χημειομετρία"
Αποτελέσματα 1-2 από 2
-
Μελέτη της χρήσης φασματοσκοπίας υπερύθρου μετασχηματισμού Fourier (FT-IR) στη μελέτη αποσταγμάτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)Τα αλκοολούχα ποτά τυπικά διαχωρίζονται σε αυτά που παράγονται με ζύμωση και σε εκείνα που παράγονται με απόσταξη. Και οι δύο κατηγορίες, εκτός από την αλκοόλη περιέχουν μια πληθώρα χημικών ουσιών οι οποίες ευθύνονται για ... -
Σύγχρονες μέθοδοι ανάλυσης για το γεωγραφικό προσδιορισμό της προέλευσης των οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Ο οίνος, είναι ίσως το πιο γνωστό, ευρείας κατανάλωσης προϊόν ζύμωσης που καταναλώνεται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Τα ποτά είναι εμπορικά προϊόντα και η παραγωγή τους εξελίσσεται συνεχώς, με τη βιομηχανία τροφίμων ...