Browsing Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών by Keywords "Saccharomyces cerevisiae"
Now showing items 5-8 of 8
-
Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ... -
Μελέτη της ζυμωτικής ικανότητας του Ζygosaccharomyces bailii σε μεικτή ζύμωση σε συνθετικά υποστρώματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-11)Ο οίνος και ο ζύθος αποτελούν μοναδικά προϊόντα με ευρεία κατανάλωση ανά τους αιώνες. Η ιστορία τους ταυτίζεται με την αλκοολική ζύμωση, ήτοι με την εκμετάλλευση των ζυμών προς παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. ... -
Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ... -
Ο ρόλος της σακχαροπεριεκτικότητας και του σιδήρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ζυμών Saccharomyces cerevisiae και Metschnikowia pulcherrima στην αλκοολική ζύμωση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)O οίνος είναι το προϊόν αλκοολικής ζύμωσης του γλεύκους, όπου συμμετέχουν πολλοί μικροοργανισμοί, με σημαντικότερη τη δράση του Saccharomyces cerevisiae που συνήθως κατευθύνει και ολοκληρώνει τη διαδικασία. Παράλληλα, ...