Search
Now showing items 1-10 of 15
Μελέτη της αντιοξειδωτικής και αντιριζικής δράσης σε εκχυλίσματα βρώσιμων ανθέων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Τα βρώσιμα άνθη χρησιμοποιούνταν από διάφορους πολιτισμούς στην αρχαιότητα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Στη σημερινή εποχή η χρήση τους στη μαγειρική αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται ...
Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ...
Συσχέτιση φυσικοχημικών ιδιοτήτων και αντιοξειδωτικής δράσης φαινολικών ενώσεων με in silico και in vitro μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Οι φαινολικές ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας δεδομένης της αποδεδειγμένης αντιοξειδωτικής τους ικανότητας και της δράσης ...
Μελέτη της επίδρασης υπέρυθρης ακτινοβολίας στη σύσταση των ολικών φαινολικών και στην αντιοξειδωτική τους δράση σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια μελιτζάνας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-14)
Στο άρθρο παρουσιάζεται η πτυχιακή εργασία μου που μελετά δύο ομάδες δειγμάτων μελιτζανών θερμοκηπίου με και χωρίς ακτινοβολία και να παρατηρηθούν οι διαφορές στην συγκέντρωση των φαινολικών ενώσεων και των αντιοξειδωτικών.
Συστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-29)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο< Συστατικά Καλλυντικών Από Τα Απόβλητα
Των Οινοποιείων>εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για τη
λήξη του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διεθνώς, ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την επίδραση των βοτάνων βαλεριάνα, ανεμώνη και
λεβάντα στην αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων και στο ολικό φαινολικό προφίλ τους. Η μελέτη
διεξήχθη εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα του αρωματικού φυτού Sambucus nigra (σαμπούκος) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
Με το πέρασμα των χρόνων οι εφαρμογές των αρωματικών φυτών σε κλάδους όπως, η βιομηχανία των τροφίμων, των φαρμάκων και των καλλυντικών πολλαπλασιάζονται. Η παραγωγή παραπροϊόντων από την απόσταξη αρωματικών φυτών για την ...
Ανάπτυξη μεθόδου προσδιορισμού φαινολικών ενώσεων με χρήση υγρής χρωματογραφίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Σήμερα, στη βιομηχανία τροφίμων, ολοένα και περισσότερο αποκτούν ενδιαφέρον οι
φαινολικές ενώσεις και η αξιοποίησή τους για την παραγωγή καινοτόμων και βελτιωμένων
προϊόντων. Οι φαινολικές ενώσεις αποτελούν μία από τις ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα Μελισσόχορτου (Melissa officinalis) με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και Υγρής Χρωματογραφίας-Φασματομετρίας Μάζας (LC-MS/MS)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Η σύγχρονη τάση για οικολογική διαχείριση των αποβλήτων/παραπροϊόντων και η ανάγκη για την εφαρμογή “πράσινων” μεθόδων, φιλικών προς το περιβάλλον, κατά την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων τροφίμων έχει οδηγήσει στην ...
Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα βασιλικού με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού και υγρής χρωματογραφίας-φασματομετρίας μάζας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)
Η απόσταξη των αιθέριων ελαίων από τα αρωματικά φυτά παράγει μεγάλες ποσότητες παραπροϊόντων, τα οποία χαρακτηρίζονται από ένα πλούσιο περιεχόμενο σε βιοδραστικά συστατικά. Στην παρούσα εργασία έγινε ανάκτηση των φαινολικών ...