Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 15
Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα
θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την
διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
Αποτελεσματικότητα Συμπληρωμάτων Διατροφής και Κατανάλωση στην Ελληνική Αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής στον μέσο καταναλωτή καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών τόσο σε σύγκριση με άλλα ερωτηματολόγια όσο ...
Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...
Οι διαιτητικές ίνες και τα οφέλη τους στην υγεία των ανθρώπων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Διατροφική αξία και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων κρέατος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα “light” αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας,
αφού έχουν εισβάλει για τα καλά στην διατροφή μας. Με την εμφάνιση των προϊόντων
“light” έχει προκύψει και ένα μεγάλο διατροφικό ζήτημα: ...
Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή
λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις ...
Η συμβολή των δεικτών NOVA και Nutri-score στην ενημέρωση του καταναλωτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Η παρούσα πτυχιακή εξετάζει την αντικατάσταση των επεξεργασμένων με λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και την σύνδεση τους με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες με την βοήθεια της ταξινόμησης NOVA, όπως και την επίδραση της ...