• Ελληνικά
    • English
  • English 
    • Ελληνικά
    • English
  • Login
Search 
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Search
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 46

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Αξιολόγηση του βαθμού ωρίμανσης της μπανάνας με χρήση ανάλυσης εικόνας και υφής και ενόργανων μεθόδων χημικής ανάλυσης 

Μούκα, Ελισσάβετ; Αουάντ, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με ευρεία κατανάλωση φρούτα ανά την υφήλιο που η μικρή διάρκεια ζωής της από την έναρξη της ωρίμανσης σε συνδυασμό με το ότι η μεταφορά της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ...
Thumbnail

Μεταβολικά σύνδρομα και λειτουργικά τρόφιμα: προσδιορισμός δεικτών φλεγμονής (ισοπροστανίων) με χρήση χρωματογραφικών τεχνικών σε δείγματα κλινικών μελετών 

Σαντορινάκη, Ηλιάνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-17)
Τα τελευταία χρόνια, τα λειτουργικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος λόγω των βιοδραστικών συστατικών τους και των ευεργετικών, για την ανθρώπινη υγεία, δράσεων που παρουσιάζουν. Τα μανιτάρια ...
Thumbnail

Εφαρμογές τεχνικών ανάλυσης εικόνας στον ποιοτικό έλεγχο ποικιλιών καφέ 

Πέκος, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02)
Ο καφές είναι το πιο συχνά συναλλασσόμενο προϊόν μετά το πετρέλαιο και είναι ένα προϊόν υψίστης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία. Ως ένα προϊόν που γνωρίζει ιδιαίτερης προτίμησης από το καταναλωτικό κοινό οι απαιτήσεις ...
Thumbnail

Εύρεση φυσικών ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι τροφιμογενών νοσημάτων με υπολογιστικά εργαλεία 

Νικολάου, Ιφιγένεια; Μάρκου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
Στα συσκευασμένα τρόφιμα η ανάπτυξη καθώς και η επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών δύναται να προκαλέσει σοβαρές τροφικές ασθένειες διακυβεύοντας την ασφάλεια καθώς και την ποιότητα των τροφίμων. Βακτήρια όπως, Salmonella ...
Thumbnail

Μελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλεις 

Ραγκούση, Στεφανία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-05)
Food waste is a pressing issue that brings economic, social and environmental impacts to both developing and developed countries. While most studies deal with the quantitative and qualitative analysis of food waste produced ...
Thumbnail

Υδρογέλες: τεχνολογία και εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων 

Μπράχος, Θωμάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
Η υδρογέλη είναι ένα διογκούμενο από νερό και διασυνδεδεμένο πολυμερές δίκτυο που παράγεται από την απλή αντίδραση ενός ή περισσοτέρων μονομερών. Αναφέρεται επίσης ότι είναι ένα πολυμερές υλικό που έχει την ικανότητα να ...
Thumbnail

Συμπληρώματα διατροφής και η φαρμακολογική τους δράση 

Δημητρίου, Φωτεινή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και τη φαρμακολογική δράση που παρουσιάζουν. Τα συμπληρώματα διατροφής καταναλώνονται από τον άνθρωπο ώστε να καλύψουν ορισμένες διατροφικές ανάγκες και ...
Thumbnail

Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

Μαντούκα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ...
Thumbnail

Εφαρμογές του γένους Bifidobacterium σε προβιοτικά τρόφιμα: πρόσφατα δεδομένα 

Δημητρακοπούλου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-27)
Το γένος Bifidobacterium αποτελεί ένα γένος με μεγάλο ερευνητικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό βασίζεται στις προβιοτικές ιδιότητες κάποιων στελεχών του καθώς και στα πολλαπλά πιθανά οφέλη που παρουσιάζουν ...
Thumbnail

Καροτενοειδή σε ενισχυμένα τρόφιμα 

Δαβούτη, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον εντός της επιστημονικής κοινότητας για τρόφιμα ενισχυμένα ή εμπλουτισμένα με βιοδραστικά φυσικά συστατικά (πχ. φαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, κά), καθώς ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 5

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC
 

 

Browse

All of the RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studiesThis CommunityBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studies

My Account

Login

Discover

Academic DepartmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (32)Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών (14)TypeΠτυχιακή εργασία (31)Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (15)Graduate StudiesΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (10)Επιστήμη Οίνου και Ζύθου (5)KeywordsΣυμπληρώματα διατροφής (3)Ένζυμα (2)Βιταμίνες (2)Πολυφαινόλες (2)Προβιοτικά (2)... View MoreAdvisorBatrinou, Anthimia (3)Κρίτση, Ευτυχία (3)Σινάνογλου, Βασιλεία (3)Σπηλιώτης, Βασίλης (3)Τσάκαλη, Ευσταθία (3)... View MoreAuthorΑβραμόπουλος, Χρήστος (1)Αναστασίου, Παρασκευή (1)Ανδρέου, Έλενα (1)Αουάντ, Κωνσταντίνος (1)Βαριαντζά, Αντωνία (1)Γκίνη, Γεωργία Βικτώρια (1)Γκουζιώτης, Σταμάτιος (1)Γραμματικού, Ειρήνη (1)Δήμοβιτς, Σοφία (1)Δαβούτη, Ιωάννα (1)... View MoreDate Issued
2023 (46)

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC