Search
Now showing items 1-10 of 46
Αξιολόγηση του βαθμού ωρίμανσης της μπανάνας με χρήση ανάλυσης εικόνας και υφής και ενόργανων μεθόδων χημικής ανάλυσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με ευρεία κατανάλωση φρούτα ανά την υφήλιο που η μικρή διάρκεια ζωής της από την έναρξη της ωρίμανσης σε συνδυασμό με το ότι η μεταφορά της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ...
Μεταβολικά σύνδρομα και λειτουργικά τρόφιμα: προσδιορισμός δεικτών φλεγμονής (ισοπροστανίων) με χρήση χρωματογραφικών τεχνικών σε δείγματα κλινικών μελετών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-17)
Τα τελευταία χρόνια, τα λειτουργικά τρόφιμα βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού ενδιαφέροντος λόγω των βιοδραστικών συστατικών τους και των ευεργετικών, για την ανθρώπινη υγεία, δράσεων που παρουσιάζουν. Τα μανιτάρια ...
Εφαρμογές τεχνικών ανάλυσης εικόνας στον ποιοτικό έλεγχο ποικιλιών καφέ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02)
Ο καφές είναι το πιο συχνά συναλλασσόμενο προϊόν μετά το πετρέλαιο και είναι ένα προϊόν υψίστης σημασίας για την παγκόσμια οικονομία. Ως ένα προϊόν που γνωρίζει ιδιαίτερης προτίμησης από το καταναλωτικό κοινό οι απαιτήσεις ...
Εύρεση φυσικών ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι τροφιμογενών νοσημάτων με υπολογιστικά εργαλεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
Στα συσκευασμένα τρόφιμα η ανάπτυξη καθώς και η επιβίωση παθογόνων
μικροοργανισμών δύναται να προκαλέσει σοβαρές τροφικές ασθένειες
διακυβεύοντας την ασφάλεια καθώς και την ποιότητα των τροφίμων. Βακτήρια όπως,
Salmonella ...
Μελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-05)
Food waste is a pressing issue that brings economic, social and environmental impacts to both developing and developed countries. While most studies deal with the quantitative and qualitative analysis of food waste produced ...
Υδρογέλες: τεχνολογία και εφαρμογές στη βιομηχανία τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
Η υδρογέλη είναι ένα διογκούμενο από νερό και διασυνδεδεμένο πολυμερές δίκτυο που παράγεται από την απλή αντίδραση ενός ή περισσοτέρων μονομερών. Αναφέρεται επίσης ότι είναι ένα πολυμερές υλικό που έχει την ικανότητα να ...
Συμπληρώματα διατροφής και η φαρμακολογική τους δράση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και τη φαρμακολογική δράση που παρουσιάζουν. Τα συμπληρώματα διατροφής καταναλώνονται από τον άνθρωπο ώστε να καλύψουν ορισμένες διατροφικές ανάγκες και ...
Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ...
Εφαρμογές του γένους Bifidobacterium σε προβιοτικά τρόφιμα: πρόσφατα δεδομένα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-27)
Το γένος Bifidobacterium αποτελεί ένα γένος με μεγάλο ερευνητικό και εμπορικό
ενδιαφέρον. Το ενδιαφέρον αυτό βασίζεται στις προβιοτικές ιδιότητες κάποιων
στελεχών του καθώς και στα πολλαπλά πιθανά οφέλη που παρουσιάζουν ...
Καροτενοειδή σε ενισχυμένα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αυξημένο ενδιαφέρον εντός της επιστημονικής
κοινότητας για τρόφιμα ενισχυμένα ή εμπλουτισμένα με βιοδραστικά φυσικά συστατικά (πχ.
φαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή, κά), καθώς ...