Search
Now showing items 1-10 of 267
Βιολογικά προϊόντα: απαιτήσεις, εμπόδια πιστοποίησης και διακίνησης, η θέση τους στην αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα υπέρ της διατήρησης, της προστασίας και της προαγωγής του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των ζώων. Το κίνημα αυτό σε συνδυασμό με τα διατροφικά ...
Ανίχνευση αφλατοξινών σε γαλακτοκομικά - ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση γάλακτος και των παραπροϊόντων του,
είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κύριες και καθημερινές τροφές για κάθε
καταναλωτή. Το γάλα συμβάλλει στην πρόσληψη αναγκαίων θρεπτικών συστατικών ...
Προσεγγίσεις ασφάλειας τροφίμων για προϊόντα Halal
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Το φαγητό, εκτός από τον προφανή λειτουργικό του ρόλο που είναι η θρέψη του οργανισμού, φέρει και ένα πλούσιο πολιτιστικό φορτίο. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται, η διαδικασία με την οποία παράγονται και επεξεργάζονται , τα ...
Καφές: παρασκευή, χημεία αρώματος και επίδραση της κατανάλωσης του στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των χημικών ενώσεων, στις οποίες οφείλεται το άρωμα του καφέ, των παραγόντων που επηρεάζουν την αρωματικότητα, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας του.
Καινοτομία βιολογικών προϊόντων στη διατροφή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία ερευνά τα βιολογικά προϊόντα, την συμβολή
τους στις καταναλωτικές συνήθειες σε αγορές τοπικές και του εξωτερικού
καθώς και την πορεία της εξέλιξής τους στον αγροτικό και εμπορικό τομέα
από το ...
Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ...
Συσχέτιση φυσικοχημικών ιδιοτήτων και αντιοξειδωτικής δράσης φαινολικών ενώσεων με in silico και in vitro μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Οι φαινολικές ενώσεις, οι οποίες βρίσκονται σε αφθονία σε φυτικής προέλευσης τρόφιμα, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας δεδομένης της αποδεδειγμένης αντιοξειδωτικής τους ικανότητας και της δράσης ...
Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης ιών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
To θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανίχνευση των ιών στα τρόφιμα με μοντέρνες μεθόδους. Οι ιοί έχουν γονιδίωμα, DNA ή RNA και επίσης έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις συνθήκες συγκεκριμένων βιότοπων, ...
Portulaca oleracea (Ανδράχλη η ολησθηρίς ή Πορτουλάκη η λαχανώδης): Ανασκόπηση στη σύσταση και στη χρήση της ως πηγή αντιοξειδωτικών και βιοδραστικών ουσιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Το τελευταίο διάστημα προέκυψε μία αυξανόμενη τάση στην εύρεση καινοτόμων τροφίμων και προϊόντων από είδη/ενώσεις που βρίσκονται στη φύση. Ως εκ τούτου, το «κυνήγι του θησαυρού» για την εύρεση αυτών των νέων πιθανών ...
Βρώσιμα φύκη: Σύσταση, λειτουργικές ιδιότητες και ασφάλεια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Το πρωταρχικό γεγονός που διαδραματίστηκε στον πλανήτη Γη και αποτέλεσε κομβικό
σημείο για την ανάπτυξη της ζωής, ήταν η εμφάνιση των πρώτων φωτοσυνθετικών
οργανισμών, των φυκών. Γενικά τα φύκη απαρτίζουν την πλειοψηφία ...