• Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία 

      Μπλάνα, Στυλιανή; Γκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις ...
    • Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

      Μαντούκα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ...
    • Σχηματισμός Ακρυλαμιδίου σε προϊόντα τροφίμων και η επίπτωση του στην υγεία 

      Μπόμπολου, Αιμιλία Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-28)
      Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των τροφίμων, η θερμική επεξεργασία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάπτυξη ορισμένων ανεπιθύμητων ενώσεων. Το ακρυλαμίδιο είναι μία από τις ενώσεις που σχηματίζονται από την αντίδραση Maillard ...
    • Φυσικά ροφήματα χαμηλής ενέργειας : οφέλη και μελλοντικές βλέψεις 

      Μαργέλης, Σταμάτιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)
      Τα φυσικά ροφήματα, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσιο διατροφικό προφίλ, έχουν συγκεντρώσει σημαντική προσοχή μέσω της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών για προϊόντα με άξονα την υγεία. ...