dc.contributor.advisor | Μοίρα, Πολυξένη | |
dc.contributor.author | Σωπάκη, Μαρία Αικατερίνη | |
dc.contributor.author | Ρεμούνδου, Πετρούλα Ιόλη | |
dc.date.accessioned | 2021-03-19T16:33:11Z | |
dc.date.available | 2021-03-19T16:33:11Z | |
dc.date.issued | 2021-03-18 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/452 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-303 | |
dc.description.abstract | Η γαστρονομία στην Ελλάδα θα λέγαμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, της παράδοσης και της κουλτούρας της χώρας με εγχώριες και παγκόσμιες τουριστικές εκτάσεις.
Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να προάγει γνώση περί του γαστρονομικού τουρισμού στον ελλαδικό χώρο και να θέσει ερωτήματα αλλά και απαντήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα. Να προτείνει τον γαστρονομικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης και να αναλύσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται.
Ειδικότερα, στόχος είναι να με μελετήσει τις γαστρονομικές επιλογές που παρουσιάζουν οι Κυκλάδες, ως νησιωτικό σύμπλεγμα ιδιαίτερης και ιδιάζουσας πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα η νήσος Μύκονος, το νησί που ως ταξιδιωτικός προορισμός έχει κυρίως γίνει ευρέως και παγκοσμίως γνωστός για τη τοποθεσία, το φυσικό κάλλος και το τρόπο διασκέδασης και όχι τόσο για την αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει.
Τέλος, σημαντική είναι η έρευνα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν έτσι ώστε να γίνει κατανοητό πως η Μύκονος προσφέρει σημαντικά στοιχεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία - σε συνεργασία με τη τοπική κοινότητα και τους επαγγελματίες του χώρου- για τη τόνωση της τουριστικής οικονομίας του νησιού και τη προσέλευση περισσότερων επισκεπτών. | el |
dc.format.extent | 115 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Αιγαίου | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.subject | Γαστρονομία | el |
dc.subject | Κυκλάδες | el |
dc.subject | Μύκονος | el |
dc.subject | Προορισμός | el |
dc.subject | Τουρισμός | el |
dc.subject | Γαστρονομικός τουρισμός | el |
dc.subject | Τουριστική ανάπτυξη | el |
dc.subject | Τουριστικό προϊόν | el |
dc.subject | Ελληνική κουζίνα | el |
dc.subject | Gastronomy tourism | el |
dc.subject | Food tourism | el |
dc.subject | Culinary tourism | el |
dc.subject | Tourism development | el |
dc.subject | Tourist product | el |
dc.subject | Greek cuisine | el |
dc.subject | Gastronomy | el |
dc.subject | Cyclades | el |
dc.subject | Mykonos | el |
dc.subject | Destination | el |
dc.subject | Tourism | el |
dc.title | Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων - Μελέτη περίπτωσης Μύκονος | el |
dc.title.alternative | The contribution of gastronomic tourism to the development of Cyclades islands - Case study: Mykonos | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κικίλια, Αικατερίνα | |
dc.contributor.committee | Stavrinoudis, Theodoros | |
dc.contributor.committee | Μοίρα, Πολυξένη | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό | el |
dc.description.abstracttranslated | Gastronomy in Greece would be said to be an integral and very important part of culture, tradition and everyday life of the country with domestic and international tourist areas.
The purpose of this dissertation is to promote knowledge about gastronomic tourism in Greece and to ask questions and answers about the development of the sector. To propose gastronomic tourism as a lever for development and to analyze the opportunities offered.
In particular, the aim is to study the gastronomic variety found in Cyclades, an island complex of special and distinct cultural and gastronomic heritage. Specifically, it is going to be analysed the gastronomic options in the island of Mykonos, the island that as a travel destination has become widely known, worldwide, for its location, natural beauty and entertainment and not so much for the authentic culinary experience it can offer.
Finally, the research and the conclusions that emerge are important in order to understand that Mykonos offers valuable elements of gastronomic interest, that can be used as tools - in collaboration with the local community and professionals - to stimulate its touristic income and the arrival of more visitors. | el |