• Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου 

      Ξανθάκη, Αθηνά; Μαγγίνα, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)
      Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ...
    • Προβιοτικά και εντερικό μικροβίωμα 

      Μιχαηλίδης, Μιχαήλ-Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Το μικροβίωμα του εντέρου του ανθρώπου αποτελείται από μικροοργανισμούς που υπάρχουν εκ φύσεως στη περιοχή, εμπλουτίζεται από την γέννηση του, και διαμορφώνεται κατά τη διάρκεια των 3-5 πρώτων χρόνων της ζωής του, για ...
    • Τρόφιμα ειδικού ιατρικού σκοπού 

      Σαρδέλη, Αδαμαντία Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)
      Βασικό αντικείμενο μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMPs). Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των FSMPs στην Ευρώπη και στη Αμερική. Αρχικά, ...