• Επεξεργασία των παραπροϊόντων απόσταξης αρωματικών φυτών για εφαρμογή τους στη συντήρηση τροφίμων 

      Καλτσά, Αιμιλία Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-19)
      Η παρούσα εργασία παρουσιάζει μια εκτενή μελέτη των χαρακτηριστικών και της δυνατότητας εφαρμογής των παραπροϊόντων απόσταξης των αρωματικών φυτών: λεβάντα (Lavandula angustifolia), τριαντάφυλλο (Rosa damascena) και ρίγανη ...
    • Μελέτη διατηρησιμότητας παστουρμά με χρήση αναλυτικών μεθόδων 

      Οικονομάκου, Μαριάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-27)
      Ο παστουρμάς αποτελεί ένα ζυμούμενο προϊόν ωρίμανσης από αυτοτελή τεμάχια κρέατος, το οποίο διαθέτει ως εξωτερικό επικάλυμμα το τσιμένι (Trigonella Foenum-graecum) και είναι μακράς διαρκείας σε αποθήκευση υπό ψύξη. Στην ...
    • Μελέτη ωρίμανσης φράουλας 

      Λαδίκα, Γεωργία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Η φράουλα αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαλλοίωτο φρούτο με μικρή διάρκεια ζωής μετά την συγκομιδή, ενώ χαρακτηρίζεται και από μεγάλη μεταβλητότητα ως προς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Στη παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε ...
    • Σταθερότητα και διατηρησιμότητα του αφρού της μπύρας 

      Γεωργικόπουλος, Χαράλαμπος; Αμανατίδης, Σωτήρης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
      Στην πτυχιακή θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές όσο αναφορά την σταθερότητα και την διατηρισιμότητα του αφρού της μπύρας. Η ανάλυση του αφρού μπορεί να γίνει και από χημικής άποψης άλλα και από φυσικής. Ουσιαστικά ο όρος ...
    • Σύγχρονες και ταχείες αναλυτικές τεχνικές για τον έλεγχο της διατηρησιμότητας των τροφίμων 

      Χατζημαρκάκη, Ευγενία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-08)
      Τα τρόφιμα είναι ευπαθή προϊόντα από τη φύση τους και κατά την αποθήκευσή τους λαμβάνει χώρα πληθώρα διεργασιών, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητά τους. Στην παρούσα εργασία, εξετάζονται οι τρόποι ...