• Αλληλεπίδραση γονιδίων και διατροφικών παραγόντων σε διάφορες παθήσεις 

      Συναπίδη, Δάφνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
      Η ανησυχία τoυ ανθρώπου για την διατροφή μπορεί να παρατηρηθεί από τα αρχαία κιόλας χρόνια, όταν ο Ιπποκράτης ήδη από το 400 π.Χ. είχε αναφέρει το γνωστό «Η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι ...
    • Αλληλεπίδραση γονιδίων και διατροφικών παραγόντων σε διάφορες παθήσεις 

      Σιέττου, Αναστασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)
      Η διατροφή κατέχει εξέχουσα θέση στη ζωή του ανθρώπου αφού συμβάλλει στην επιβίωση, την ευεξία αλλά και στην καλή ποιότητα ζωής του. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς των ανθρώπων και η διαμόρφωση μιας ...
    • Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία. 

      Κήρυκα, Μαριέττα; Κονδύλη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
    • Ανθρώπινο μικροβίωμα και διατροφή 

      Κάτσος, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-07)
      Το ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα είναι μια ευρεία και πολυσύνθετη έννοια η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν όργανο. Εκτείνεται σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου και περιλαμβάνει όλους τους μικροοργανισμούς ...
    • Ανοσοποιητικό και διατροφή 

      Χονδρορίζος, Ρίζος Ταξιάρχης; Νιζάμη, Μαρίνα Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-05)
      Το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρείται από τα σημαντικότερα συστήματα κάθε οργανισμού διότι αποτελεί την άμυνά του σε μικροοργανισμούς που είναι ικανοί να τον βλάψουν. Με την εισβολή ενός παράσιτου ενεργοποιείται μια σειρά ...
    • Αξιολόγηση εγκυρότητας σε διατροφικές εφαρμογές κινητών συσκευών (mobile apps) 

      Μαλτσινιώτη, Αθηνά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η αξιολόγηση της εγκυρότητας των διατροφικών εφαρμογών κινητών συσκευών. Η τροφή αποτελεί για τον άνθρωπο πηγή μικροθρεπτικών και μακροθρεπτικών στοιχείων, βιοδραστικών ...
    • Διερεύνηση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τη διατροφή - μία εκπαιδευτική πρόταση 

      Γεωργίου, Μάρθα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
      Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία σκοπός ήταν να μελετηθεί το επίπεδο των γνώσεων Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο σχεδιασμός μίας εκπαιδευτικής ...
    • Επίδραση της διατροφής στο οξειδωτικό στρες 

      Ζωγράφος, Μάριος- Αθανάσιος; Μιχαλόπουλος, Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
    • Η διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια του Covid-19 

      Σαλμά, Ειρήνη; Τάγκα, Ζαχαρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-02)
      Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, η Διεθνής Επιτροπή Ταξινομίας των Ιών χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV ως Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο Coronavirus 2 και τη νόσο ως COVID-19 . Ο SARS-CoV-2 πιστεύεται ότι έχει μια ...
    • Καταγραφή διατροφικών συνηθειών με έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής 

      Πέππα, Σταματίνα; Φιλήμωνος, Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει θέμα την καταγραφή διατροφικών συνηθειών δίνοντας έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής. Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στην διατροφή και την υγεία, τις διατροφικές συνήθειες γενικώς ...
    • Παρασκευή μικρογεύματος (snack) υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το φραγκόσυκο 

      Σκευάκης, Παναγιώτης; Μπακατσέλου, Χρυσάνθη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-09)
      Ο όλο και πιο απαιτητικός τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια την αγορά στην παραγωγή υγιεινών και εύγευστων μικρογευμάτων. Επιπλέον, αποτελεί κοινή γνώση πως λόγω αυτού, οι καταναλωτές επιθυμούν ...
    • Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων 

      Παπανικολάου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
    • Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά 

      Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα; Αναγνώστη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...
    • Το γαστρεντερικό μικροβίωμα και η διασύνδεσή του με τη διατροφή 

      Ελμαλικλής, Ιωάννης-Νεκτάριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί πολύτιμο εργαλείο με σκοπό η εικόνα των μικροβίων που διαβιούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα να γίνεται όλο και πιο σαφής. Χρησιμοποιώντας πλέον μια σειρά τεχνικών της ...