• Ελληνικά
    • English
  • Ελληνικά 
    • Ελληνικά
    • English
  • Σύνδεση
Αναζήτηση 
  •   Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
  • Αναζήτηση
  •   Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
  • Αναζήτηση
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Αναζήτηση

Προβολή Σύνθετων ΦίλτρωνΑπόκρυψη Σύνθετων Φίλτρων

Φίλτρα

Χρησιμοποιείστε φίλτρα για να περιορίσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αποτελέσματα 1-10 από 296

  • Επιλογές Ταξινόμησης:
  • Συνάφεια
  • Τίτλος Αυξ.
  • Τίτλος Φθιν.
  • Ημερ. Δημοσίευσης Αυξ.
  • Ημερ. Δημοσίευσης Φθιν.
  • Αποτελέσματα ανά σελίδα:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
Thumbnail

Μεταβολή χρώματος και πικράδας κατά την παλαίωση του ζύθου 

Τσιαλούπης, Ξένιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα και ανάπτυξη που αφορά στη βελτίωση της πικράδας , του χρώματος και του αρωματικού προφίλ των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ...
Thumbnail

Χρήση βοτάνων στη ζυθοποίηση. Εφαρμογή με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου σε τρεις πειραματικές συνθήκες 

Μαντασά, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Ενώ η χρήση βοτάνων-εκτός του λυκίσκου- στην ζυθοποίηση είναι μια παλιά πρακτική με διαφορετικές ιστορικές αναφορές, μόνο σχετικά πρόσφατα και στο πλαίσιο της τάσης των “craft” ζύθων έχουν αρχίσει να πειραματίζονται κάποιοι ...
Thumbnail

Μελέτη της εξέλιξης του αρωματικού προφίλ ζύθων κατά την πάροδο δύο ετών 

Κούτρα, Βαρβάρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Διαφορετικά στελέχη ζύμης μπορούν να παράγουν ζύθο με ένα μοναδικό και πολύ πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Η χρήση μη συγκαταβατικής ζύμης παρέχει στους ζυθοποιούς ένα ασυναγώνιστο. εμπορικό πλεονέκτημα ώστε οι ...
Thumbnail

Παραγωγή ζύθου με μη συμβατικές ζύμες 

Τσαγκάρη, Νίνα - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
Τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα που αφορά στη βελτίωση και την αύξηση της αρωματικής πολυπλοκότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ερευνών αυτών είναι οι ...
Thumbnail

Συγκριτική μελέτη μεθόδων προσδιορισμού αναγόντων σακχάρων 

Φράγκου, Σταυρούλα; Μαύρου, Μαρία; Λάτση, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Στο γλεύκος υπάρχουν διάφοροι τύποι σακχάρων. Η γλυκόζη και η φρουκτόζη είναι τα κύρια σάκχαρα των οίνων, αλλά υπάρχουν επίσης μικρές ποσότητες άλλων σακχάρων, όπως είναι οι πεντόζες. Ανάγοντα σάκχαρα ονομάζονται αυτά με ...
Thumbnail

Αμπελουργία ακριβείας στο Μαρκόπουλο Αττικής-Χαρτογράφηση παραγωγής 

Οικονόμου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην εργασία αυτή αναζητήθηκαν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη αναγκαιότητα της εφαρμογής της Αμπελουργίας Ακριβείας , μέσα από τη σύγκριση των δεδομένων της παραγωγής και των πληροφοριών που είναι δυνατόν να ...
Thumbnail

Παρασκευή βιολειτουργικού οίνου με θεραπευτικές ιδιότητες 

Αμολοχίτης, Διονύσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε ως στόχο την παρασκευή ενός βιολειτουργικού οίνου, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε οίνο και τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων και ...
Thumbnail

Η άμπελος και τα προϊόντα της στην φαρμακευτική και κοσμετική επιστήμη. 

Μούργκας, Ζήσης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Τα φαρμακευτικά φυτά ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, που έχουν χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αποτελούν βασικά συστατικά των σκευασμάτων, που χρησιμοποιούνται στο ...
Thumbnail

Αλκοολούχο ποτό από απόσταξη μήλων και αχλαδιών 

Σοφιανίδης, Γεώργιος; Μπαρούνη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-24)
Η παρούσα πτυχιακή ασχολείται με την παραγωγή αποστάγματος από φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι συγκρίνοντάς τα με το απόσταγμα σταφυλιού, το γνωστό σε όλους τσίπουρο. Το μήλο καθώς και το αχλάδι είναι δύο φρούτα ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 30

Επικοινωνήστε μαζί μας | Αποστολή Σχολίων
Created by ELiDOC
 

 

Πλοηγηση

Όλο το ΑποθετήριοΚοινότητες & ΣυλλογέςΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΕπιβλέποντεςΤίτλοιΛέξεις-κλειδιάΑκαδημαϊκά ΤμήματαΜεταπτυχιακά ΠρογράμματαΑυτή η κοινότηταΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΕπιβλέποντεςΤίτλοιΛέξεις-κλειδιάΑκαδημαϊκά ΤμήματαΜεταπτυχιακά Προγράμματα

Ο λογαριασμος μου

Σύνδεση

Περιορισμος αναζητησης

Ακαδημαϊκό ΤμήμαΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών (293)ΤύποςΠτυχιακή εργασία (244)Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (43)Διδακτορική διατριβή (6)Μεταπτυχιακό ΠρόγραμμαΕπιστήμη Οίνου και Ζύθου (43)Λέξεις-κλειδιάΟίνος (42)Κλιματική αλλαγή (16)Μπύρα (15)Αλκοολική ζύμωση (13)Βότανα (12)... Προβολή ΠερισσότερωνΕπιβλέπωνΣεχάντε, Αντνάν (29)Κεχαγιά, Δέσποινα (27)Tataridis, Panagiotis (19)Κουσίση, Ελισάβετ (19)Μπερής, Ευάγγελος (19)... Προβολή ΠερισσότερωνΣυγγραφέαςΚαραγιάννη, Ιωάννα (2)Kαβαλλάρη, Πετρούλα (1)Αβραμίδου, Βασιλική (1)Αβραμόπουλος, Χρήστος (1)Αγγελίδης, Γεώργιος (1)Αγκά, Μαρία- Χρυσάνθη (1)Αθανασιάδη, Ιωάννα (1)Αθανασόπουλος, Δημήτριος (1)Αλέπη, Κωνσταντίνα (1)Αλεξανδροπούλου, Στυλιανή Μαρία (1)... Προβολή ΠερισσότερωνΗμερομηνία Δημοσίευσης2023 (88)2022 (65)2024 (62)2021 (57)2025 (21)

Επικοινωνήστε μαζί μας | Αποστολή Σχολίων
Created by ELiDOC