Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συμπληρώματα διατροφής που προκαλούν καρκίνο

dc.contributor.advisorΤράπαλη, Μαρία
dc.contributor.authorΡουμελιώτη, Έλενα
dc.date.accessioned2022-03-09T08:35:02Z
dc.date.available2022-03-09T08:35:02Z
dc.date.issued2022-02-25
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1823
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1674
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετήσει τη σχέση μεταξύ δύο επίκαιρων ζητημάτων που αφορούν την υγεία του ανθρώπου, αυτής των συμπληρωμάτων διατροφής και την επίδρασή τους στα περιστατικά νόσησης από κάποιο τύπο καρκίνου. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της βιβλιογραφικής ανασκόπησης της πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, η εργασία επιχειρεί να παρουσιάσει την εξέλιξη και τη γενικότερη χρήση των συμπληρωμάτων στη σύγχρονη κοινωνία, με στόχο να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες τα συμπληρώματα διατροφής και τα συστατικά τους έχουν συσχετιστεί με πιθανή αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου και κακή πρόγνωση της νόσου. Καθώς ο καρκίνος αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου, έχει μεγάλη σημασία να αναδειχθεί η σχέση του με τα συμπληρώματα διατροφής, πολλά εκ των οποίων διατίθενται για ευρεία κατανάλωση σε ποικίλα σημεία πώλησης. Η ανάγκη προσεκτικής χρήσης των συμπληρωμάτων και της ασφαλούς χορήγησής τους, με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας με την αναγνώριση πιθανών κινδύνων, αποτελεί τον απώτερο στόχο αυτής της εργασίας.el
dc.format.extent102el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΣυμπληρώματα διατροφήςel
dc.subjectΚαρκίνοςel
dc.subjectΚίνδυνοι συμπληρωμάτωνel
dc.titleΣυμπληρώματα διατροφής που προκαλούν καρκίνοel
dc.title.alternativeDietary supplements that cause cancerel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΤράπαλη, Μαρία
dc.contributor.committeeFountzoula, Christine
dc.contributor.committeeKARKALOUSOS, PETROS
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Βιοϊατρικών Επιστημώνel
dc.description.abstracttranslatedThe purpose of this thesis is to study the relationship between two current issues concerning human health, that of dietary supplements and their impact on the incidence of any type of cancer. Using the method of reviewing recent scientific research, the thesis attempts to present the evolution and common use of supplements in modern society, with the aim of investigating the conditions under which dietary supplements and their ingredients have been associated with a possible increase in cancer risk and poor prognosis of the disease. As cancer is one of the most common causes of death, it is important to highlight its relationship with dietary supplements, many of which are widely available at various points of sale. The need for careful use of supplements and their safe administration, with a view to ensuring health by recognizing potential risks, is the ultimate goal of this work.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές