Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μυκοτοξίνες στους ξηρούς καρπούς

dc.contributor.advisorΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.authorΣαλίασι, Άννα
dc.contributor.authorΜπουλάρι, Μπαρέσα
dc.date.accessioned2022-03-24T12:48:54Z
dc.date.available2022-03-24T12:48:54Z
dc.date.issued2022-03-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1987
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1838
dc.description.abstractΟι μυκοτοξίνες αποτελούν δευτερεύοντα προϊόντα ορισμένων μυκήτων και συνήθως οι άνθρωποι και τα ζώα τις προσλαμβάνουν μέσω της τροφής τους. Οι αφλατοξίνες, η φουμονισίνη, η ωχρατοξίνη Α είναι μερικές από την μεγάλη ποικιλία διαφορετικών μυκοτοξινών, που εντοπίζονται σε καλλιέργειες και μολύνουν τη συγκομιδή. Οι μυκοτοξίνες επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των ανθρώπων, πλήττοντας όργανα, όπως το συκώτι ή τα νεφρά, ενώ μπορούν να αποβούν και θανατηφόρες για πολλά ζώα. Τα τρόφιμα που μολύνονται από μυκοτοξίνες είναι πολλά και οι ξηροί καρποί είναι ένα από τα πιο συχνά. Έχουν αναπτυχθεί ποικίλοι τρόποι ανίχνευσης και ταυτοποίησης μυκοτοξινών, ενώ πλέον υφίσταται και νομοθετικό πλαίσιο γύρω από αυτές. Ειδικά σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι επιπτώσεις από τις μυκοτοξίνες είναι αρκετά σοβαρές και για αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί κάποια αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης τους.el
dc.format.extent111el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΜυκοτοξίνεςel
dc.subjectΜυκοτοξιγενικοί μύκητεςel
dc.subjectΙδιότητεςel
dc.titleΜυκοτοξίνες στους ξηρούς καρπούςel
dc.title.alternativeMycotoxins in dried nutsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedMycotoxins are secondary products of certain fungi. Humans and animals usually consume mycotoxins via food. Aflatoxins, fumonisin, ochratoxin A are some of the great arrays of mycotoxins, that are found in the field, contaminating the harvest. Mycotoxins significantly affect human health, affecting organs such as the liver or kidneys, and can be fatal to many animals. There are a lot of food and feed that mycotoxins contaminate and one of the most common one is the nuts and seeds. Various ways of detecting and identifying mycotoxins have been developed, and there is now a legal framework around them. Especially in developing countries, the effects of mycotoxins are quite serious and therefore it is necessary to make a change in the way they are treated.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές