Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Φωκιανό και οι δυνατότητες οινοποιησής της ως πολυδυναμική ποικιλία

dc.contributor.advisorΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΓρύλλη, Ευαγγελία
dc.date.accessioned2022-04-06T07:58:15Z
dc.date.available2022-04-06T07:58:15Z
dc.date.issued2022-04-05
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2067
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1918
dc.description.abstractΤο αντικείμενο της εργασίας, είναι η αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Φωκιανό. Η επιλογή του θέματος έγινε για να δοθούν πληροφορίες που αφορούν τη γεωγραφική προέλευση της ποικιλίας αυτής, την ιστορία της, την εξάπλωση της στο σήμερα, τα αγρολογικά στοιχεία, τα αμπελογραφικά χαρακτηριστικά, τις χρήσεις και την οικονομική σημασία, καθώς και την εκτενή ανάλυση των κρασιών που παράγονται από αυτές και τα χαρακτηριστικά τους. Εκπονήθηκε μελέτη σχετική με τους αμπελώνες της Ελλάδας οι οποίοι βρίσκονται σε εδάφη και ανάγλυφο που ποικίλλουν έντονα και σε υψόμετρα που ξεκινούν από την επιφάνεια της θάλασσας και μερικές φορές φτάνουν να ξεπερνούν τα 1.000μ. Σχετικά με τον πυρήνα της εργασίας, την ποικιλία του Φωκιανού, αυτό απαντάται φυτεμένο στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά κυρίως στα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Έμφαση δόθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, όπου από το Φωκιανό παράγεται κρασί με ιδιαίτερο άρωμα, μακρά επίγευση και λαμπερό, ρουμπινί χρώμα. Τέλος, αναλύθηκε η ταυτότητα της ποικιλίας καθώς και οι διάφοροι τύποι κρασιών από Φωκιανό και τα χαρακτηριστικά τους.el
dc.format.extent51el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΦωκιανόel
dc.titleΑμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Φωκιανό και οι δυνατότητες οινοποιησής της ως πολυδυναμική ποικιλίαel
dc.title.alternativeAmpelographic study of Vitis vinifera variety Fokiano and its vinification potential as a multi-dynamic varietalel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe object of the work is the viticultural study of the Fokiano variety. The choice of the subject was made in order to provide information regarding the geographical origin of this variety, its history, its spread to the present day, the agrological data, the viticultural characteristics, the uses and the economic importance, as well as the extensive analysis of the wines produced by them and their characteristics. A study was prepared related to the vineyards of Greece which are located in soils and terrain that vary strongly and at altitudes that start from the surface of the sea and sometimes reach more than 1,000m. Regarding the core of the work, the variety of Fokiano, this is found planted in mainland Greece, but mainly in the islands of the Aegean Sea. Emphasis was placed on its special characteristics, where Fokiano produces wine with a special aroma, long aftertaste and bright, ruby color. Finally, the identity of the variety was analyzed as well as the different types of wines from Fokiano and their characteristics.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές