Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείων

dc.contributor.advisorΠαπακωνσταντίνου, Σπύρος
dc.contributor.authorΓκοσδή, Κασσιανή
dc.date.accessioned2022-04-13T07:26:50Z
dc.date.available2022-04-13T07:26:50Z
dc.date.issued2022-03-29
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2119
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1970
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο< Συστατικά Καλλυντικών Από Τα Απόβλητα Των Οινοποιείων>εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για τη λήξη του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διεθνώς, εταιρίες καλλυντικών έχουν συμπεριλάβει στις φυτικές γκάμες τους ολόκληρες σειρές από προϊόντα που βασίζονται στο σταφύλι ενώ αμπελώνες και οινοποιεία προμηθεύουν παγκοσμίως τις βιομηχανίες καλλυντικών με πρώτη ύλη απ’ ευθείας από το αμπέλι: κρασί, φύλλα, βλαστοί, κουκούτσια, φλούδες σταφυλιών είναι χρήσιμα και πλούσια σε ευεργετικά συστατικά. Το σταφύλι στην κοσμετολογία χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα, λόγω των γνωστών ιδιοτήτων του! Οι πολυφαινόλες που εμπεριέχονται μέσα στα σταφύλια προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, με αποτέλεσμα να διατηρείται η νεανικότητα και η σφριγηλότητα του δέρματος. Ταυτόχρονα βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες και καταπολεμά και τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση. Έτσι με γνώμονα όλα αυτά που μπορούμε να πάρουμε από το σταφύλι θα δούμε παρακάτω πως από τα απόβλητα των οινοποιείων μπορούμε να πάρουμε ποικιλία νέων προϊόντων όπως ζωοτροφές, γάλα, λιπάσματα, βιολογικά προϊόντα, καλλυντικά. Στη παρούσα πτυχιακή εμείς θα ασχοληθούμε με τα καλλυντικά όπως και προαναφέρθηκε.el
dc.format.extent61el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΚαλλυντικάel
dc.subjectΑπόβλητα οινοποιείωνel
dc.subjectΦαινολικές ενώσειςel
dc.subjectΡεσβερατρόληel
dc.subjectΓιγαρτέλαιοel
dc.titleΣυστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείωνel
dc.title.alternativeCosmetics ingedients from winery wastesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeChatzilazarou, Arhontoula
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation entitled “Cosmetic Ingredients from Winery Waste” was prepared in the context of completing the conditions required for obtaining my degree from the University of West Attica. Internationally, cosmetic companies have included in their plant based products whole lines of grape-based products while vineyards and wineries supply the cosmetics industry worldwide with raw material directly from the vineyard: wine, leaves, shoots, seeds and skin of grapes are useful and rich in beneficial ingredients. Grapes have been used in cosmetology since antiquity due to their known properties! The polyphenols contained in grapes protect collagen and tissue elastin, thus maintaining the youthfulness and firmness of the skin. At the same time it helps the body eliminate toxins and fights free radicals that cause aging. So based on all that we can get from grapes, we will see below that from the waste of wineries, we can get a variety of new products such as cattle feed, milk, fertilizers, organic products and cosmetics. In this dissertation we will deal with cosmetics as mentioned above.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές