Show simple item record

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφή

dc.contributor.advisorHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.authorΛεβέντης, Δημήτριος
dc.date.accessioned2022-05-16T09:08:22Z
dc.date.available2022-05-16T09:08:22Z
dc.date.issued2022-03
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2242
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2093
dc.description.abstractΘέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφή. Η διατροφή έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, προβληματισμού και συζητήσεων εδώ και αιώνες, τόσο μεταξύ των μελών της επιστημονικής κοινότητας, όσο και μεταξύ του συνόλου των ανθρώπων. Τα τρόφιμα αποτελούν πηγή των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται κάθε οργανισμός για να καλύψει τις ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά και ενέργεια. Ταυτόχρονα, η διατροφή που ακολουθεί το άτομο βοηθάει στην προστασία και στην διατήρηση της υγείας του και εξασφαλίζει την καλή λειτουργία όλων των συστημάτων και οργάνων του ανθρώπινου σώματος. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφή είναι βιολογικοί, οικονομικοί, φυσικοί, κοινωνικοί, ψυχολογικοί και σχετίζονται με τη στάση και τις πεποιθήσεις που έχει υιοθετήσει. Τα τελευταία χρόνια, η ανθρωπότητα βίωσε και βιώνει την πανδημία που προκλήθηκε από τον ιό COVID-19. Πραγματοποιήθηκε έρευνα με σκοπό την αξιολόγηση της επίδρασης της πανδημίας στην ανθρώπινη διατροφή. Τυχαίο δείγμα 20 ατόμων, διαφορετικών ηλικιών, φύλου, εργασιακής και οικογενειακής κατάστασης, απάντησε σε μία ερωτήσεων σχετικών με τις αλλαγές που παρατήρησε στις διατροφικές τους συνήθειες. Στο μεγαλύτερο ποσοστό τους (60%) οι συμμετέχοντες δεν θεώρησαν ότι η πανδημία επηρέασε τη διατροφή τους.el
dc.format.extent53el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑνθρώπινη διατροφήel
dc.titleΠαράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφήel
dc.title.alternativeFactors that affect human nutritionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΤριάντη, Μυρτώ
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe subject of this dissertation is the factors that affect human nutrition. Nutrition has been the subject of study, reflection and discussion for centuries, both among members of the scientific community and among all people. Food is a source of nutrients that every body needs to meet its needs for nutrients and energy. At the same time, the diet that the person follows helps to protect and maintain his health and ensures the proper functioning of all systems and organs of the human body. The factors that affect the human diet are biological, economic, physical, social, psychological and are related to the attitude and beliefs he has adopted. In recent years, humanity has experienced and continues to experience the pandemic caused by the COVID-19 virus. Research was conducted to evaluate the impact of the pandemic on human nutrition. A random sample of 20 people, of different ages, genders, work and family status, answered one of the questions related to the changes they observed in their eating habits. Most of them (60%) did not consider the pandemic to affect their diet.el


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές