Εμφάνιση απλής εγγραφής

Γάλα καμήλας: λειτουργικές Ιδιότητες και δυνατότητα αξιοποίησής του

dc.contributor.advisorTsakali, Efstathia
dc.contributor.authorΠαπαδοπούλου, Γεωργία
dc.contributor.authorΚουρουτζίδου, Άρτεμις
dc.date.accessioned2022-05-27T08:05:13Z
dc.date.available2022-05-27T08:05:13Z
dc.date.issued2020-02
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2296
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2147
dc.description.abstractΠΕΡΙΛΗΨΗ Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μέσω βιβλιογραφικής ανασκόπησης η παράθεση στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καμηλίσιου γάλακτος επιδρά θετικά στην υγεία και στον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον έγινε αναφορά στις ιδιότητες καθώς και στα προϊόντα που μπορούν να παρασκευαστούν από το συγκεκριμένο είδος γάλακτος. Επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το γάλα καμήλας έχει προληπτική δράση σε μία σειρά από ασθένειες με τις σημαντικότερες απ’αυτές να είναι ο διαβήτης και η νόσος του Crohn, όπως επίσης ενδείκνυται για ανθρώπους με διατροφικές αλλεργίες. Κατά την διάρκεια της πτυχιακής εργασίας έγινε πειραματικός προσδιορισμός των συστατικών του γάλακτος καμήλας και προσπάθεια παρασκευής γιαουρτιού από γάλα καμήλας. Τέλος από όλη την έρευνα και τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε προκύπτει ότι το γάλα καμήλας για ορισμένες χώρες της Αφρικής και της Ασίας είναι ένα αναντικατάστατο και μεγάλης διατροφικής αξίας προϊόν που χρησιμοποιείται και καταναλώνεται πολύ λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει. Αντίθετα το γάλα καμήλας δεν έχει εισαχθεί στην ελληνική αγορά μέχρι τώρα.el
dc.format.extent58el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΓάλα καμήλαςel
dc.titleΓάλα καμήλας: λειτουργικές Ιδιότητες και δυνατότητα αξιοποίησής τουel
dc.title.alternativeCamel milk: properties and utilisation possibilitiesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.committeeΚουλούρης, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedIn the context of this thesis a bibliographic review was carried out to provide evidence that consumption of camel’s milk had a positive effect on health and human body. In addition , reference was made to the properties as well as to the products which can be produced from this type of milk. Scientific studies have shown that camel’s milk has a preventive effect on a number of diseases, the most important of them which are diabetes and Crohn’s disease ,as well as being appropriate for people with food allergies. During the thesisexperimental determination of the components of camel milk was performed and an attempt to produce yogurt from camel milk was carried out. Finally, all the research and studies that has been done shows that camel milk from some African and Asian countries is an irreplaceable and high nutrition product that is widely used and consumed because of its beneficial properties. However, camel milk has not been introduced to the Greek market so far.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές