Εμφάνιση απλής εγγραφής

Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγεία

dc.contributor.advisorΚουλούρης, Σπυρίδων
dc.contributor.authorΙορδάνου, Μαρία
dc.date.accessioned2022-07-24T20:20:10Z
dc.date.available2022-07-24T20:20:10Z
dc.date.issued2022-07-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2627
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2467
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τoυς προβιοτκούς μικροοργανισμούς στα ζυμώμενα γάλατα, καθώς και το πως επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προβιοτικών και του γάλακτος. Πιο αναλυτικά γίνεται παρουσίαση ως προς τον ορισμό των προβιοτικών τους και τις μορφές τους . Έπειτα περιγράφονται τα κύρια συστατικά του γάλακτος, τα είδη του αλλά και τα κυριότερα προϊόντα του. Επιπροσθέτως, γίνεται παρουσίαση του τρόπου δράσης των προβιοτικών. Τέλος, η μελέτη επικεντρώνεται στα προβιοτικά και το πως βοηθούν στην υγεία δηλαδή περιγράφεται η σχέση των προβιοτικών και των ζυμώμενων γαλάτων και η δράση των πρώτων στην υγεία. Στο σημείο αυτό γίνεται ανάλυση των ωφελειών που προσδίδουν οι μικροοργανισμοί των προβιοτικών χάρη στη δράση τους. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε ήταν αρχικά η συγκέντρωση των στοιχείων και η δημιουργία του πλάνου των περιεχομένων. Αφού επιλέχτηκε η κατάλληλη βιβλιογραφία και συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία προχωρήσαμε στην συγγραφεί του κειμένου. Λέξεις κλειδιά: προβιοτικά, δράση, όφελος, υγεία , ζυμώμενα γάλατα.el
dc.format.extent61el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΠροβιοτικάel
dc.subjectΥγείαel
dc.subjectΖυμώμενα γάλαταel
dc.titleΠροβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγείαel
dc.title.alternativeProbiotic microorganisms in fermented milks and healthel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeTsakali, Efstathia
dc.contributor.committeeΜάντης, Φώτιος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe present dissertation is research on the probiotic microorganisms in fermented milk, as well as how they affect human health. Initially, the study focused on the characteristics of probiotics and milk. A more detailed presentation is made regarding the definition of their probiotics and their forms. Then the main components of milk, its types and its main products are described. In addition, the mode of action of probiotics is presented. Finally, the study focuses on probiotics and how they help health, is describes the relationship between probiotics and fermented milk and the action of the former on health. At this point an analysis is made of the benefits that the microorganisms of probiotics give thanks to their action. The methodology followed was initially the collection of data and the creation of the content plan. After the appropriate bibliography was selected and the data were collected, we proceeded to write the text. Keywords: probiotics, action, benefit, health, fermented milkel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές