• Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας 

      Καβουκλή, Σταυρούλα-Γεωργία; Καρδιόλακα, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
    • Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση 

      Μαρινόπουλος, Γεώργιος Χρυσοβαλάντης; Μωραΐτης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
      Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
    • Επίδραση της διαφορετικής εφαρμογής του λυκίσκου (Citra) στην ποιότητα της μπύρας- Πειραματικές ζυθοποιήσεις 

      Χαστάς, Μιχαήλ; Βασιλάκης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)
      Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη, αναλύονται τα βασικά συστατικά της μπύρας και τα χαρακτηριστικά αυτών, κάνοντας αισθητή τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών στο τελικό προϊόν. Για να παραχθεί η μπύρα λαμβάνουν χώρα δύο ...
    • Ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στην ανθρώπινη υγεία 

      Ψυχή, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας στην ανθρώπινη υγεία. Η μαστίχα (Pistacia Lentiscus var Chia) καλλιεργείται αποκλειστικά στο νότιο τμήμα του νησιού της Χίου. Οι ιδιαίτερες ...
    • Η σημασία των προϊόντων light στην υγεία του ανθρώπου 

      Νταλιάνη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)
      Καθώς το βιοτικό επίπεδο παρουσίαζε ανοδική πορεία ο άνθρωπος επιθυμούσε να καταναλώνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση γέννησε τη νόσο της παχυσαρκίας ενώ για την καταπολέμηση της ο ...
    • Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και συνέπειες στην υγεία 

      Δημητρίου, Βαλεντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Εισαγωγή: Η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της ...
    • Μέθοδοι επεξεργασίας υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές 

      Χατζηιωάννου, Διονύσης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Η συγκεκριμένη εργασία αφορά την έρευνα των υποκατάστατων κρέατος βασισμένων σε φυτικές πηγές, με βασικό σκοπό την ανάλυση των μεθόδων επεξεργασίας τους. Η εργασία αποτελεί βιβλιογραφική ανασκόπηση, καθώς πραγματοποιήθηκε ...
    • Μεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγεία 

      Δεληγιώργης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-04)
      Τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας το αντικείμενο των μεταβιοτικών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στο να εξετάσει το θέμα των μεταβιοτικών και να αποτυπώσει πιθανές ...
    • Ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων και οι επιπτώσεις στην υγεία 

      Σταθοπούλου, Έλλη - Διονυσία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-01-29)
      Σε μια εποχή όπου η επαφή του ανθρώπου με τα επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκεται στο απόγειο της, η διερεύνηση των συνέπειων που φέρουν στην υγειά κρίνεται απαραίτητη. Το διατροφικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την αύξηση της ...
    • Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα γάλατα και υγεία 

      Ιορδάνου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τoυς προβιοτκούς μικροοργανισμούς στα ζυμώμενα γάλατα, καθώς και το πως επιδρούν στην υγεία των ανθρώπων. Αρχικά, η μελέτη εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ...
    • Φαρμακευτικές ιδιότητες μανιταριών και οι βιοδραστικές τους ουσίες 

      Μιχοπούλου, Αγγελική; Ψυχογιού, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-04)
      Πολλά είδη μανιταριών είναι γνωστά για τις θρεπτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχαιότητα ως τονωτικά και ως φάρμακα για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Θεωρούνται ...
    • Φυσικές και τεχνικές γλυκαντικές ύλες: ο ρόλος τους στις ολιγοθερμικές δίαιτες ως προς την ασφάλεια και υγεία 

      Νταγιάντα, Βασιλική; Νταγιάντας, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Η χρήση ραφιναρισμένης ζάχαρης στην καθημερινή μας ζωή είναι μια κοινή πρακτική και η χρήση της έχει αυξηθεί πολλαπλά τις τελευταίες δεκαετίες. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια, χυμούς, ροφήματα και προϊόντα ...