• Ελληνικά
    • English
  • English 
    • Ελληνικά
    • English
  • Login
Search 
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Search
  •   University of West Attica Institutional Repository
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 821

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων ελιάς και μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης 

Νίνου, Στέλλα; Προκόπης, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-16)
Χημική σύσταση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτικά. Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων και προσδιορισμός αντιοξειδωτικών.
Thumbnail

Διατροφογενετική και Διατροφογενωμική για την βέλτιστη αθλητική απόδοση 

Μαρινόπουλος, Γεώργιος Χρυσοβαλάντης; Μωραΐτης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Η Διατροφή είναι ο μοναδικός περιβαντολλογικός παράγοντας που μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, καθώς μας συντροφεύει καθόλη την διάρκεια της ζωής μας. Παρόλα αυτά, η διατροφική εκπαίδευση της πληθυσμιακής πλειοψηφίας είναι ...
Thumbnail

Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
Thumbnail

Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία. 

Κήρυκα, Μαριέττα; Κονδύλη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
Thumbnail

Αποτελεσματικότητα Συμπληρωμάτων Διατροφής και Κατανάλωση στην Ελληνική Αγορά 

Παρίσσης, Άγγελος; Αρώνης, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής στον μέσο καταναλωτή καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών τόσο σε σύγκριση με άλλα ερωτηματολόγια όσο ...
Thumbnail

Η εξέλιξη των γαλακτοκομικών προϊόντων από την φάρμα στην βιομηχανία του 21ου αιώνα 

Τούση, Μαρία Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)
Η εξέλιξη των τροφίμων στις μέρες μας αποτελεί ένα μείζον θέμα για την επιστημονική και την κοινωνία. Ένας βασικός κλάδος των τροφίμων είναι εκείνος των γαλακτοκομικών προϊόντων πάνω στον οποίο βασίζεται και η παρούσα ...
Thumbnail

Αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης 

Παπαδάκη, Λυδία Ζωή; Σαρικάγια, Ελισάβετ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία το θέμα είναι τα αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Τα αντιβιοτικά εισήχθησαν στην ιατρική στις αρχές του 20ου αιώνα και πολύ σύντομα βρήκαν εφαρμογή και στον χώρο της κτηνοτροφίας. ...
Thumbnail

Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών. 

Κωστοπούλου, Ελένη-Σπυριδούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-11)
Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. ...
Thumbnail

Διαφορές ως προς τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, τον τρόπο άλεσης και τα τελικά προϊόντα ανάμεσα στο μαλακό (Triticum aestivum) και το σκληρό σιτάρι (Triticum durum) 

Λουκάς, Φώτιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
To σιτάρι αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα σιτηρά και είναι ένα από τα παλαιότερα συστατικά της ανθρώπινης διατροφής. Σε σύγκριση με τη διατροφή όλων των δημητριακών , το σιτάρι παρέχει περίπου το 44% των τροφίμων με βάση ...
Thumbnail

Μελέτη της επίδρασης της συσκευασίας σε τροποποιημένες ατμόσφαιρες στην μικροβιολογική αλλοίωση με την μέθοδο NGS και στην ποιότητα των νωπών ιχθύων 

Θωμάς, Απόλλων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
Ολόκληρη η τσιπούρα συσκευάστηκε (α) αερόβια (AIR) σε φελιζόλ από πολυστυρένιο με επαρκή ποσότητα πάγου, με βάση τις συμβατικές πρακτικές και (β) υπό τροποποιημένη ατμόσφαιρα (συγκέντρωσης 60% CO2, 30% N2, 10% O2). Η ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 83

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC
 

 

Browse

All of the RepositoryCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studiesThis CommunityBy Issue DateAuthorsAdvisorsTitlesKeywordsAcademic DepartmentsGraduate studies

My Account

Login

Discover

Academic DepartmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (523)Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών (292)TypeΠτυχιακή εργασία (635)Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία (170)Διδακτορική διατριβή (10)Graduate StudiesΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων (127)Επιστήμη Οίνου και Ζύθου (43)KeywordsΟίνος (43)Αντιοξειδωτική δράση (24)Προβιοτικά (23)Αντιοξειδωτικά (22)Πολυφαινόλες (21)... View MoreAdvisorHOUHOULA, DIMITRA (64)Kanellou, Anastasia (54)Batrinou, Anthimia (53)Σεχάντε, Αντνάν (29)Tsakali, Efstathia (28)... View MoreAuthorΑναστασιάδης, Γεώργιος (2)Αουάντ, Κωνσταντίνος (2)Γούτη, Μαρία (2)Ιωαννίδου, Νίκη-Μαγδαληνή (2)Καματερού, Μαρίνα (2)Καραγιάννη, Ιωάννα (2)Κοκορόγιαννη, Βασιλική (2)Κρίσιλια, Σοφία Ευαγγελία (2)Μανιφάβα, Αθηνά (2)Πολυβακίδη, Μαρία-Ελένη (2)... View MoreDate Issued2023 (205)2024 (193)2022 (181)2021 (176)2025 (59)2020 (1)

Contact Us | Send Feedback
Created by ELiDOC