Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο
Ampelographic study of Vitis vinifera var. Riesling and description of the organoleptic profile of wines produced in different wine-growing regions across the world
Πτυχιακή εργασία
Author
Πολυζωγοπούλου, Ασημίνα
Σκαράκη, Ελένη
Date
2022-07-20Advisor
Μπερής, ΕυάγγελοςKeywords
Οίνος ; Riesling ; Wine ; Wine marketAbstract
Αντικείμενο της βιβλιογραφικής έρευνας που ακολουθεί είναι η αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και η περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο. Η ποικιλία Riesling, φαίνεται να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ποικιλίες κρασιού, τόσο όσον αφορά την καλλιέργεια της παγκόσμια, αλλά και σε ότι αφορά την κατανάλωση των οίνων που προέρχονται από αυτή, και τα οικονομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός, ότι αυτή η ποικιλία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία που καλλιεργείται, έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία οίνων με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά. Γι αυτό το λόγο στην παρούσα έρευνα γίνεται λεπτομερής αναφορά στις τοποθεσίες καλλιέργειας της και στους τύπους κρασιού που προκύπτουν.
Abstract
The object of this thesis is the viticultural study of the Riesling variety and the description of the organoleptic profile of the wines produced in different viticultural departments around the world. The Riesling variety seems to be one of the most important wine varieties, both in terms of its cultivation worldwide, but also in terms of the consumption of the wines derived from it, and the economic benefits that this entails. The fact that this variety is greatly influenced by the location where it is grown, results in the creation of wines with different characteristics each time. For this reason, in the present research, a detailed reference is made to its cultivation sites and to the resulting wine types.