Εμφάνιση απλής εγγραφής

Naxos' cheeses: registration, preparation and characteristics

dc.contributor.advisorBARTZIS, VASILEIOS
dc.contributor.authorΚοκολάκης, Εμμανουήλ
dc.date.accessioned2023-03-03T07:51:08Z
dc.date.available2023-03-03T07:51:08Z
dc.date.issued2023-02-21
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3795
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3635
dc.description.abstractThe topic of my thesis concerns the cheeses of Naxos. An analytical approach will be made to each type of cheese imported by the island of Naxos, the methods of preparation of Naxos’s cheeses and the processes needed for their production will be highlighted, and the characteristics of each Naxos cheese will be mentioned. The purpose of my work is to understand and consolidate the methods of making Naxos cheeses, as well as the study of these cheeses, in terms of their composition and the ingredients they contain. In order to achieve this goal, I tried to make available the material of my work, mainly from the cheese factories of Naxos, in which all the relevant processes for the preparation of the cheeses of the island are carried out, and the cheese makers are fully aware of the names and properties of their local cheeses. Then, from the analysis of the data, the results for the quality, morphology and taste of each Naxos cheese will emerge. Finally, there will be a general discussion and the final results, which come from the data I have recorded, regarding the cheeses of Naxos.el
dc.format.extent45el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΝάξοςel
dc.subjectΤυριάel
dc.titleNaxos' cheeses: registration, preparation and characteristicsel
dc.title.alternativeΤυριά της Νάξου: καταγραφή, παρασκευή και χαρακτηριστικάel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedΤο θέμα της πτυχιακής μου εργασίας, αφορά τα τυριά της Νάξου. Θα γίνει αναλυτική προσέγγιση κάθε είδους τυριών που εισάγει το νησί της Νάξου, θα επισημανθούν οι τρόποι παρασκευής των Ναξιώτικων τυριών και οι διαδικασίες που χρειάζονται για την παραγωγή τους, και θα αναφερθούν ορισμένα γενικά χαρακτηριστικά κάθε τυριού της Νάξου. Ο σκοπός της εργασίας μου, είναι η κατανόηση και εμπέδωση των μεθόδων παρασκευής των τυριών της Νάξου, καθώς και η προσέγγιση του αναγνώστη σε μια γενική ιδέα για το κάθε τυρί. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, προσπάθησα να διαθέσω το υλικό της εργασίας μου, κατά κύριο λόγο από τα τυροκομεία της Νάξου, στα οποία επιτελούνται όλες οι σχετικές διεργασίες για την παρασκευή των τυριών του νησιού, και οι τυροκόμοι γνωρίζουν πλήρως τις ονομασίες και τις ιδιότητες των τοπικών τους τυριών. Στη συνέχεια, από την ανάλυση των δεδομένων, θα προκύψουν τα αποτελέσματα για την ποιότητα, τη μορφολογία και τη γεύση κάθε τυριού της Νάξου. Τέλος, η εργασία ολοκληρώνεται με την παράθεση των συμπερασμάτων, που προκύπτουν από τα στοιχεία που θα έχω καταγράψει, σχετικά με τα τυριά της Νάξου.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές