Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλεις

dc.contributor.advisorΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.authorΡαγκούση, Στεφανία
dc.date.accessioned2023-03-06T08:59:00Z
dc.date.available2023-03-06T08:59:00Z
dc.date.issued2023-03-05
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3810
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3650
dc.description.abstractFood waste is a pressing issue that brings economic, social and environmental impacts to both developing and developed countries. While most studies deal with the quantitative and qualitative analysis of food waste produced in various food outlets of a university campus, the research conducted at the University of West Attica presents the comparison of the photographic material with the students declarative responses to the given questionnaire and whether they correspond with reality. The majority of students were unable to correctly calculate the amounts of leftovers from their meal. There was confusion and ambiguity, false answers or even omissions, which nullified the research results. The students, citing lack of time, did not give the required attention needed to complete this study, which is evidenced by its findings, since a very large percentage of students miscalculated all of their disk residues.el
dc.format.extent78el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣπατάλη τροφίμωνel
dc.subjectΕλληνικές πανεπιστημιουπόλειςel
dc.titleΜελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλειςel
dc.title.alternativeA study on food loss and food waste in Greek university campusel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedΗ σπατάλη τροφίμων είναι ένα πιεστικό ζήτημα που επιφέρει οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις τόσο στις αναπτυσσόμενες όσο και στις αναπτυγμένες χώρες. Ενώ οι περισσότερες μελέτες ασχολούνται με την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση των παραγόμενων αποβλήτων τροφίμων σε διάφορα καταστήματα τροφίμων μιας Πανεπιστημιούπολης, η έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής παρουσιάζει τη σύγκριση του φωτογραφικού υλικού με τις κατά δήλωση απαντήσεις των φοιτητών σε συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο και το κατά πόσο αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τα συμπεράσματα της έρευνας έδειξαν οτι η πλειονότητα των φοιτητών αδυνατούσε να υπολογίσει σωστά τις ποσότητες των υπολειμμάτων του γεύματός τους. Υπήρξε σύγχυση και ασάφεια, ψευδείς απαντήσεις ή ακόμα και παράλειψή τους, γεγονός που υποβάθμισε τα ερευνητικά αποτελέσματα. Οι φοιτητές επικαλούμενοι την έλλειψη χρόνου δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί αυτή η μελέτη, γεγονός που πιστοποιείται από τα ευρήματα αυτής, αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό φοιτητών υπολόγισε λάθος όλα τα υπολείμματα του δίσκου τους.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές