• Δείκτες αλλαγής θερμοκρασίας και σύστασης αερίων εντός της συσκευασίας του τροφίμου, βασισμένοι σε φυσικές χρωστικές 

      Xατζίκου, Μαρία; Βαραγγούλη, Ελεωνόρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)
      Η ανάπτυξη συστημάτων έξυπνης συσκευασίας, δύναται να καταστεί ιδιαίτερα σημαντική για την κάλυψη των αναγκών της σύγχρονης αγοράς, σύμφωνα με τις οποίες το καταναλωτικό κοινό αναζητά ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα και θα ...
    • Εδώδιμες μεμβράνες από ελληνική σαλάτα 

      Ρόζου, Αναστασία; Ζορμπά, Δανάη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Ο ρόλος της συσκευασίας τροφίμων είναι πολύπλευρος, βασικός στόχος του οποίου η συ-νολική προστασία του προϊόντος τόσο από εξωγενείς όσο και από ενδογενείς παράγοντες. Η εκτεταμένη χρήση μη ανανεώσιμων και μη βιοαποικοδομήσιμων ...
    • Παραγωγή στιγμιαίου ροφήματος από εκχυλίσματα βοτάνων εμπλουτισμένου με προβιοτικές καλλιέργειες 

      Πολυβακίδη, Μαρία-Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-22)
      Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές δίδουν μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα, αλλά και την θρεπτική αξία των τροφίμων που καταναλώνουν. Εκτος από τα διατροφικά οφέλη επιζητούν από τα τρόφιμα που καταναλώνουν να βελτιώνουν ...
    • Συσκευασία και διάρκεια ζωής ψαριών 

      Γλύνης, Λουίτζι (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Τα τελευταία χρόνια, οι καταναλωτές αναζητούν, λόγω του μειωμένου ελεύθερουχρόνου, όλο και πιο γρήγορους αλλά και εύκολους τρόπους για να καταναλώσουν τατρόφιμα (όπως έτοιμα προς κατανάλωση γεύματα). Τα ψάρια αλλά και τα ...
    • Τεχνολογία παραγωγής σοκολάτας 

      Μαδενλόγλου, Ναυσικά; Μαλαπέτσα, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)
      Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των σταδίων μεταποίησης και επεξεργασίας του κακάο, από μικροβιολογική, βιοχημική, μηχανική, φυσικοχημική και τεχνολογική άποψη, σε όλη την διάρκεια της πορείας ...