• Φυσικά ροφήματα χαμηλής ενέργειας : οφέλη και μελλοντικές βλέψεις 

      Μαργέλης, Σταμάτιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)
      Τα φυσικά ροφήματα, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσιο διατροφικό προφίλ, έχουν συγκεντρώσει σημαντική προσοχή μέσω της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών για προϊόντα με άξονα την υγεία. ...
    • Φυσικά συστατικά με ανασταλτική δράση έναντι της ενζυμικής αμαύρωσης τροφίμων 

      Μιχαήλ, Ευέλθων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)
      Βασικό αντικείμενο της μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι η χρήση φυσικών συστατικών για τον έλεγχο και περιορισμό της ενζυμικής αμαύρωσης σε τρόφιμα. Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναζητηθούν από την βιβλιογραφία ...
    • Φυσικές και τεχνικές γλυκαντικές ύλες: ο ρόλος τους στις ολιγοθερμικές δίαιτες ως προς την ασφάλεια και υγεία 

      Νταγιάντα, Βασιλική; Νταγιάντας, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Η χρήση ραφιναρισμένης ζάχαρης στην καθημερινή μας ζωή είναι μια κοινή πρακτική και η χρήση της έχει αυξηθεί πολλαπλά τις τελευταίες δεκαετίες. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια, χυμούς, ροφήματα και προϊόντα ...
    • Φυτικά υποκατάστατα γάλακτος, πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα στην παραγωγή προϊόντων 

      Παπαπαναγιώτου, Ευαγγελία; Σουλάνι, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)
      Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη τάση προς την κατανάλωση εναλλακτικών προϊόντων. Μία πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, επιλέγει πιο υγιεινή διατροφή στηριζόμενη κυρίως σε φυτικές ίνες (λ.χ όσπρια), με σκοπό να βελτιώσει ...
    • Χαρακτηριστικά, ιδιότητες και μέθοδοι εκχύλισης του αβοκαντελαίου 

      Κατσίκης, Δημήτριος; Σώτος, Νικόλαος Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το αβοκάντο θεωρείται ένα τροπικό φρούτο ύψιστης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Το αβοκαντέλαιο παράγεται από το αβοκάντο μέσω μιας σειράς από βιολογικές, φυσικές και χημικές μεθόδους και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ...
    • Χημική σύσταση και βασικές ευεργετικές ιδιότητες χαρακτηριστικών φρούτων και οπωροκηπευτικών ελληνικής προελευσης 

      Δημακοπούλου, Ελένη; Λάππα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)
      Τα φρούτα και τα λαχανικά από παλιά έχουν εκτιμηθεί ως μέρος του βασικού διαιτολογίου του ανθρώπου. Τις τελευταίες δεκαετίες, τα οπωροκηπευτικά αποτελούν αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης τους και ...
    • Χημική σύσταση και βιολογική δράση δυόσμου και βασιλικού 

      Ζάχαρης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)
      Ο δυόσμος και ο βασιλικός περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα τα βότανα αυτά να εκδηλώνουν αρκετές φαρμακευτικές δράσεις. Μελέτες έχουν δείξει πως χάρη ...
    • Χημική σύσταση και βιολογική δράση του Υπερικού 

      Κρεμπενιού, Άννα; Μανιφάβα, Αθηνά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)
      Το βαλσαμόχορτο ή St. John's Wort ή υπερικό (Hypericum), είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τη βιολογική του δράση. Τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης του και ...
    • Χημική σύσταση και διατροφική αξία των ξηρών καρπών 

      Μηλιτσοπούλου, Κρυσταλλίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Οι ξηροί καρποί είναι πυκνά θρεπτικά τρόφιμα και αποτελούν τακτικό συστατικό της διατροφής του ανθρώπου από τους προ-γεωργικούς χρόνους. Παρόλο που οι ξηροί καρποί περιέχουν μεγάλο ποσοστό θερμίδων, αρκετές έρευνες έχουν ...
    • Ψυxρότροφα αλλοιογόνα βακτήρια 

      Σταμπέλου, Αθανασία; Βαριαντζά, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-22)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ψυχρότροφοι αλλοιογόνοι οργανισμοί και, συγκεκριμένα τα ψυχρότροφα βακτήρια, που προσβάλουν τα τρόφιμα και δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. ...