• Η διατροφή πριν και κατά τη διάρκεια του Covid-19 

      Σαλμά, Ειρήνη; Τάγκα, Ζαχαρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-02)
      Στις 11 Φεβρουαρίου 2020, η Διεθνής Επιτροπή Ταξινομίας των Ιών χαρακτήρισε τον νέο κορωνοϊό 2019-nCoV ως Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο Coronavirus 2 και τη νόσο ως COVID-19 . Ο SARS-CoV-2 πιστεύεται ότι έχει μια ...
    • Καταγραφή διατροφικών συνηθειών με έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής 

      Πέππα, Σταματίνα; Φιλήμωνος, Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει θέμα την καταγραφή διατροφικών συνηθειών δίνοντας έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής. Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στην διατροφή και την υγεία, τις διατροφικές συνήθειες γενικώς ...
    • Παρασκευή μικρογεύματος (snack) υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το φραγκόσυκο 

      Σκευάκης, Παναγιώτης; Μπακατσέλου, Χρυσάνθη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-09)
      Ο όλο και πιο απαιτητικός τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια την αγορά στην παραγωγή υγιεινών και εύγευστων μικρογευμάτων. Επιπλέον, αποτελεί κοινή γνώση πως λόγω αυτού, οι καταναλωτές επιθυμούν ...
    • Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων 

      Παπανικολάου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
    • Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά 

      Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα; Αναγνώστη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...