• Μελέτη επιβίωσης παθογόνων μικροοργανισμών σε τυριά τυρογάλακτος 

      Μπέκα, Στέλλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)
      Ο ορός του γάλακτος ή τυρόγαλα είναι το υδάτινο μέρος, το οποίο απομένει έπειτα από την παρασκευή του τυριού και ενώ χαρακτηρίζεται ως υποπροϊόν της τυροκομίας μπορεί έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία να επαναχρησιμοποιηθεί ...
    • Ο ρόλος των οξυγαλακτικών βακτηρίων στα τυριά τυρογάλακτος 

      Ισανκουλίδου, Ελένη; Παπαδάκη, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Στην Ελλάδα ο τυροκομικός κλάδος είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος ήδη από τα αρχαία χρόνια. Το τυρόγαλα ή αλλιώς ορός γάλακτος είναι το μεγαλύτερο απόβλητο της τυροκομίας αφού κάθε κιλό τυριού που παράγεται δίνει 9 λίτρα ...