Πλοήγηση Πτυχιακές εργασίες ανά Λέξεις-κλειδιά "Τρόφιμα"
Αποτελέσματα 9-12 από 12
-
Οι μυκοτοξίνες του γένους Fusarium και η επικινδυνότητα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)Το γένος των μυκήτων Fusarium είναι χαρακτηριστικό παθογόνο κυρίως για φυτικές καλλιέργειες και κατά συνέπεια και για ζωικούς και ανθρώπινους οργανισμούς. Οι μύκητες υπάρχουν στο έδαφος, σε υπόγειες εγκαταστάσεις και ... -
Παράσιτα στα τρόφιμα και μέθοδοι ανίχνευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-27)Τα παράσιτα στα τρόφιμα αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία παρασίτων σε διάφορα είδη τροφίμων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως ... -
Παράσιτα στα τρόφιμα και σύγχρονοι μέθοδοι ανίχνευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)Τα παράσιτα που επηρεάζουν τα τρόφιμα ταξινομούνται με βάση ένα χαρακτηριστικό, το αν παρασιτούν στα τρόφιμα και στους ξενιστές εξωτερικά ή εσωτερικά. Τα χωρίζουμε σε εσωπαράσιτα (Έλμινθες, πρωτόζωα), και σε εξωπαράσιτα ... -
Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Οι αλλεργίες έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα στις ανεπτυγμένες χώρες. Ο κύριος λόγος της αύξησης είναι ότι το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα είναι λιγότερο εκτεθειμένο σε λοιμογόνους παράγοντες κατά τη ...