• Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά 

      Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα; Αναγνώστη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...
    • Τα trans-λιπαρά οξέα στα εδώδιμα λίπη και έλαια 

      Ρούκη, Κλεάνθη; Σφηνιά, Χρυσούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία από τον τομέα της χημείας τροφίμων και της ασφάλειας των προϊόντων για την παρουσία trans- λιπαρών οξέων στα τρόφιμα εξαιτίας των επιβλαβών επιπτώσεων που παρατηρούνται ...
    • Προβιοτικοί μικροοργανισμοί στα ζυμώμενα προιόντα γάλακτος. Οι τάσεις στη σύγχρονη εποχή. 

      Κατσούλα, Δροσιανή; Καραλίβανου, Θεοδώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στα ζυμώμενα προϊόντα γάλακτος και οι σύγχρονες τάσεις που αφορούν τα προϊόντα αυτά. Τα πιο γνωστά τρόφιμα που παράγονται από τη ...
    • Αποτελεσματικότητα Συμπληρωμάτων Διατροφής και Κατανάλωση στην Ελληνική Αγορά 

      Παρίσσης, Άγγελος; Αρώνης, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Σκοπός της πτυχιακής εργασίας, είναι η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής στον μέσο καταναλωτή καθώς και οι προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών τόσο σε σύγκριση με άλλα ερωτηματολόγια όσο ...
    • Αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης 

      Παπαδάκη, Λυδία Ζωή; Σαρικάγια, Ελισάβετ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Στην παρούσα πτυχιακή εργασία το θέμα είναι τα αντιβιοτικά σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης. Τα αντιβιοτικά εισήχθησαν στην ιατρική στις αρχές του 20ου αιώνα και πολύ σύντομα βρήκαν εφαρμογή και στον χώρο της κτηνοτροφίας. ...
    • Διατροφική αξία και ασφάλεια βιολογικών προϊόντων κρέατος 

      Παπαδημητρίου, Λεωνίδας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
    • Αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα 

      Νασόπουλος, Σπυρίδων; Σκουρλής, Ευθύμιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει σαν θέμα τα αντιβιοτικά στο κρέας και στα κρεατοσκευάσματα. Είναι γεγονός ότι η ανακάλυψη των αντιβιοτικών στις αρχές του 20ου αιώνα έδωσε στον άνθρωπο τη δυνατότητα να καταπολεμήσει λοιμώξεις ...
    • ‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’ 

      Μουτζίλλο, Βιντσέντζο; Σαμοΐλης, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα “light” αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αφού έχουν εισβάλει για τα καλά στην διατροφή μας. Με την εμφάνιση των προϊόντων “light” έχει προκύψει και ένα μεγάλο διατροφικό ζήτημα: ...
    • Καφές, οι ποικιλίες του, ντεκάφ, καφεΐνη και οι προτιμήσεις των καταναλωτών. 

      Κωστοπούλου, Ελένη-Σπυριδούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-11)
      Στόχος της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας, είναι η πληροφόρηση, η ανάλυση και η αποσαφήνιση, σε ότι αφορά τον καφέ σαν φυτό, ρόφημα, χημική ουσία και κυρίως η σχέση του με τις προτιμήσεις και την υγεία των καταναλωτών. ...
    • Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων ελιάς και μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης 

      Νίνου, Στέλλα; Προκόπης, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-16)
      Χημική σύσταση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτικά. Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων και προσδιορισμός αντιοξειδωτικών.
    • Τροφιμογενείς ιοί 

      Πασχαλίδη, Βαλανσία; Μπελεσιώτη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06)
      Οι τροφιμογενείς ιοί έχουν αναγνωριστεί ως μία συνεχώς αυξανόμενη ανησυχία τόσο για τη βιομηχανία τροφίμων, όσο και για τη δημόσια υγεία. Ο νοροϊός (NoV) και ο ιός της ηπατίτιδας Α (HAV) είναι υπεύθυνοι για την πλειονότητα ...
    • Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης ιών στα τρόφιμα 

      Παπαδόπουλος, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      To θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανίχνευση των ιών στα τρόφιμα με μοντέρνες μεθόδους. Οι ιοί έχουν γονιδίωμα, DNA ή RNA και επίσης έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις συνθήκες συγκεκριμένων βιότοπων, ...
    • Ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά και τροφιμογενή παθογόνα: Η περίπτωση της Listeria monocytogenes 

      Κουλουρίδη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Οι Τροφιμογενείς παθογόνοι μικροοργανισμοί αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη βιομηχανία τροφίμων καθως μπορουν να προκαλέσουν ασθένειες ακόμα και το θάνατο σε μεγάλα μέρη του πληθυσμου, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Η ...
    • Ανάπτυξη νέου προϊόντος vegan gyros 

      Ιωάννου, Βασίλειος; Τσιτούρης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία τάση για αυξανόμενη ζήτηση vegan προϊόντων. Αυτή η τάση οφείλεται τόσο στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών προς τροφές με μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον όσο και στην τάση των ...
    • Νομοθεσία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων 

      Αργυροπούλου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η σύνδεση της ποιότητας με την ασφάλεια, στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας.
    • Ο κίστος (Cistus incanus L.) στην ανθρώπινη διατροφή 

      Λαγκάνη, Σοφία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      O κίστος (Cistus incanus L.) γνωστός στην Ελλάδα και ως λάβδανο ή κουνούκλα με συνώνυμα όπως Cistus creticus ή cistus villosus ή hairy rockrose, είναι γηγενής μεσογειακός θάμνος της οικογένειας Cistaceae και ανήκει στα ...
    • Ανίχνευση αφλατοξινών σε γαλακτοκομικά - ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας 

      Κρητικάκου, Γεωργία Χριστίνα; Νατσίκου, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση γάλακτος και των παραπροϊόντων του, είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κύριες και καθημερινές τροφές για κάθε καταναλωτή. Το γάλα συμβάλλει στην πρόσληψη αναγκαίων θρεπτικών συστατικών ...
    • Προσεγγίσεις ασφάλειας τροφίμων για προϊόντα Halal 

      Πολύζου, Ιφιγένεια (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Το φαγητό, εκτός από τον προφανή λειτουργικό του ρόλο που είναι η θρέψη του οργανισμού, φέρει και ένα πλούσιο πολιτιστικό φορτίο. Τα τρόφιμα που καταναλώνονται, η διαδικασία με την οποία παράγονται και επεξεργάζονται , τα ...
    • Καφές: παρασκευή, χημεία αρώματος και επίδραση της κατανάλωσης του στην υγεία του ανθρώπου 

      Εμίνι, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Στόχος της εργασίας είναι η παρουσίαση των χημικών ενώσεων, στις οποίες οφείλεται το άρωμα του καφέ, των παραγόντων που επηρεάζουν την αρωματικότητα, καθώς και των κριτηρίων για την αξιολόγηση της ποιότητας του.
    • Βρώσιμα φύκη: Σύσταση, λειτουργικές ιδιότητες και ασφάλεια 

      Ζυγιώτη, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
      Το πρωταρχικό γεγονός που διαδραματίστηκε στον πλανήτη Γη και αποτέλεσε κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της ζωής, ήταν η εμφάνιση των πρώτων φωτοσυνθετικών οργανισμών, των φυκών. Γενικά τα φύκη απαρτίζουν την πλειοψηφία ...