Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε ζυθοποιεία

dc.contributor.advisorΠαπακωνσταντίνου, Σπύρος
dc.contributor.authorΓκουζιώτης, Σταμάτιος
dc.date.accessioned2023-04-04T06:25:26Z
dc.date.available2023-04-04T06:25:26Z
dc.date.issued2023-03-01
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4156
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3995
dc.description.abstractΗ επεξεργασία των αποβλήτων ζυθοποιίας αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής μπύρας. Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργασίας είναι ημελέτηεπεξεργασίας υγρών αποβλήτων που προέρχονται από ζυθοποιία. Το νερό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή της μπύρας αλλά και για τα επόμενα στάδια όπως ηπλύση των φιαλών αποφέρουν μεγάλο όγκο υγρών αποβλήτων όπου χαρακτηρίζεται απόυψηλά επίπεδα οργανικών ρύπων. Μέσα από βιβλιογραφία , αναφέρονται στην παρούσαπτυχιακή οι διεργασίες για την επεξεργασία των λυμάτων ενός ζυθοποιείου οι τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομικών πόρων καθώς και η διαδικασία καθαρισμούμίαςζυθοποιίας. Γίνεται αναφορά σε τρόπους επαναχρησιμοποίησης του νερού των αποβλήτωναλλά και σε συμβατές μεθόδους προ-επεξεργασίας των λυμάτων μιας ζυθοποιίας γιατηναπομάκρυνση του COD με φυσικούς, χημικούς η βιολογικούς τρόπους. Η αποτελεσματικότητα τους καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα επισημαίνονται και αξιολογούνται.el
dc.format.extent86el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΑπόβλητα ζυθοποιείωνel
dc.subjectΥγρά απόβληταel
dc.titleΜονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε ζυθοποιείαel
dc.title.alternativeWastewater treatment facilities in breweriesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedBrewery waste treatment is an important part of beer production facilities. The subject of thiswork is the study of the treatment of liquid waste coming from a brewery. The water usedforthe preparation of the beer but also for the subsequent stages such as washing the bottles produce a large volume of liquid waste characterized by high levels of organic pollutants. Through bibliography, the processes for the treatment of a brewery's wastewater, the ways tosave energy and financial resources as well as the cleaning process of a brewery are mentioned in this thesis. Reference is made to ways of reusing waste water but also tocompatible methods of pre-treatment of a brewery's wastewater to remove CODby physical, chemical or biological means. Their effectiveness as well as advantages and disadvantagesare highlighted and evaluated.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές