Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η επίδραση της Covid 19 στο ηλεκτρονικό εμπόριο

dc.contributor.advisorPANOPOULOS, ANASTASIOS
dc.contributor.authorΑρχοντάκη, Μαρία
dc.date.accessioned2023-05-26T11:45:52Z
dc.date.available2023-05-26T11:45:52Z
dc.date.issued2023-05
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/4403
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4242
dc.description.abstractΜέσα από την παρούσα εργασία αναδεικνύεται η σημαντικότητα της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ειδικότερα, τα ερευνητικά ερωτήματα της μελέτης εστιάζουν στο βαθμό ετοιμότητας των επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων από άποψη τεχνολογικών υποδομών, γνώσεων-ικανοτήτων και εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να δραστηριοποιηθούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο εν μέσω της κρίσης της πανδημίας. Σκοπός είναι η ανάδειξη των αδύναμων σημείων σε κάθε επίπεδο ώστε να βελτιωθούν οι δραστηριότητες των επιχειρήσεων. Μέσα από τα αποτελέσματα της ανάλυσης που πραγματοποιήθηκε επιβεβαιώθηκε η αλλαγή που επήλθε στους κύκλους των επιχειρήσεων, αφού προέκυψαν στατιστικά σημαντικές διαφορές στη μέση δραστηριότητα πριν και μετά την εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών για τη βελτίωση του ηλεκτρονικού εμπορίου το οποίο συνεπάγεται την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών που εφαρμόστηκαν με το ξέσπασμα της πανδημίας, οι οποίες οδήγησαν σε μία άνοδο της δραστηριότητας της επιχείρησης. Παράλληλα εντοπίστηκε μέτρια ετοιμότητα -από άποψη τεχνολογικών υποδομών- ώστε να υπάρξει ανάπτυξη ενός e-shop που να ικανοποιεί πλήρως τις αναδυόμενες καταναλωτικές ανάγκες, ενώ επιβεβαιώθηκε επιπλέον η χαμηλή ετοιμότητα αναφορικά με τα συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης πελατών και με την ανάπτυξη ολοκληρωμένων συστημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών και γνώσεων-ικανοτήτων για την αποτελεσματική ηλεκτρονική εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών. Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι οι επιχειρήσεις διέθεταν υψηλή ετοιμότητα αναφορικά με τη χρήση αποθηκών για τη φύλαξη των αποθεμάτων, αποτελεσματικά συστήματα διαχείρισης πακεταρίσματος και αποστολής προϊόντων στον πελάτη καθώς και συστημάτων παρακολούθησης προϊόντων κατά την αποστολή τους στον πελάτη.el
dc.format.extent87el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΕφοδιαστική αλυσίδαel
dc.subjectΤεχνολογικές υποδομέςel
dc.subjectΗλεκτρονικό εμπόριοel
dc.subjectΚλάδος τροφίμωνel
dc.subjectΓνώσειςel
dc.subjectSupply chainel
dc.titleΗ επίδραση της Covid 19 στο ηλεκτρονικό εμπόριοel
dc.title.alternativeThe impact of Covid 19 on e-commerceel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΣαλμόν, Ιωάννης
dc.contributor.committeeΓκούμας, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΔιοίκηση Επιχειρήσεων - Master in Business Administration (MBA)el
dc.description.abstracttranslatedThrough this work, it is highlighted the importance of the development of e-commerce in the food industry after the outbreak of the pandemic. In particular, the research questions of the study focus on the degree of readiness of food industry businesses in terms of technological infrastructure, knowledge-abilities and supply chain to be active in e-commerce in the midst of the pandemic crisis. The purpose is to highlight the weak points at each level in order to improve the activities of the companies. Through the results of the analysis carried out, the change that occurred in the business cycles was confirmed, since there were statistically significant differences in the average activity before and after the implementation of specific practices to improve e-commerce, which implies the effectiveness of the strategies implemented with outbreak of the pandemic, which led to an increase in business activity. At the same time, moderate readiness was identified - in terms of technological infrastructure - for the development of an e-shop that fully satisfies emerging consumer needs, while low readiness was also confirmed regarding electronic customer management systems and the development of integrated electronic transaction and knowledge systems -skills for effective online customer service and support. However, it was shown that the companies had a high level of preparedness regarding the use of warehouses for the storage of stocks, effective systems for managing packaging and shipping products to the customer, as well as systems for tracking products during their shipment to the customer.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές