Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων - Μελέτη περίπτωσης Μύκονος

dc.contributor.advisorΜοίρα, Πολυξένη
dc.contributor.authorΣωπάκη, Μαρία Αικατερίνη
dc.contributor.authorΡεμούνδου, Πετρούλα Ιόλη
dc.date.accessioned2021-03-19T16:33:11Z
dc.date.available2021-03-19T16:33:11Z
dc.date.issued2021-03-18
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/452
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-303
dc.description.abstractΗ γαστρονομία στην Ελλάδα θα λέγαμε ότι αποτελεί αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας, της παράδοσης και της κουλτούρας της χώρας με εγχώριες και παγκόσμιες τουριστικές εκτάσεις. Σκοπός της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να προάγει γνώση περί του γαστρονομικού τουρισμού στον ελλαδικό χώρο και να θέσει ερωτήματα αλλά και απαντήσεις σχετικά με την ανάπτυξη του τομέα. Να προτείνει τον γαστρονομικό τουρισμό ως μοχλό ανάπτυξης και να αναλύσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται. Ειδικότερα, στόχος είναι να με μελετήσει τις γαστρονομικές επιλογές που παρουσιάζουν οι Κυκλάδες, ως νησιωτικό σύμπλεγμα ιδιαίτερης και ιδιάζουσας πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς. Συγκεκριμένα η νήσος Μύκονος, το νησί που ως ταξιδιωτικός προορισμός έχει κυρίως γίνει ευρέως και παγκοσμίως γνωστός για τη τοποθεσία, το φυσικό κάλλος και το τρόπο διασκέδασης και όχι τόσο για την αυθεντική γαστρονομική εμπειρία που μπορεί να προσφέρει. Τέλος, σημαντική είναι η έρευνα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν έτσι ώστε να γίνει κατανοητό πως η Μύκονος προσφέρει σημαντικά στοιχεία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία - σε συνεργασία με τη τοπική κοινότητα και τους επαγγελματίες του χώρου- για τη τόνωση της τουριστικής οικονομίας του νησιού και τη προσέλευση περισσότερων επισκεπτών.el
dc.format.extent115el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Αιγαίουel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.uriΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.subjectΓαστρονομίαel
dc.subjectΚυκλάδεςel
dc.subjectΜύκονοςel
dc.subjectΠροορισμόςel
dc.subjectΤουρισμόςel
dc.subjectΓαστρονομικός τουρισμόςel
dc.subjectΤουριστική ανάπτυξηel
dc.subjectΤουριστικό προϊόνel
dc.subjectΕλληνική κουζίναel
dc.subjectGastronomy tourismel
dc.subjectFood tourismel
dc.subjectCulinary tourismel
dc.subjectTourism developmentel
dc.subjectTourist productel
dc.subjectGreek cuisineel
dc.subjectGastronomyel
dc.subjectCycladesel
dc.subjectMykonosel
dc.subjectDestinationel
dc.subjectTourismel
dc.titleΣυμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη των Κυκλάδων - Μελέτη περίπτωσης Μύκονοςel
dc.title.alternativeThe contribution of gastronomic tourism to the development of Cyclades islands - Case study: Mykonosel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚικίλια, Αικατερίνα
dc.contributor.committeeStavrinoudis, Theodoros
dc.contributor.committeeΜοίρα, Πολυξένη
dc.contributor.facultyΣχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Διοίκησης Τουρισμούel
dc.contributor.masterΚαινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμόel
dc.description.abstracttranslatedGastronomy in Greece would be said to be an integral and very important part of culture, tradition and everyday life of the country with domestic and international tourist areas. The purpose of this dissertation is to promote knowledge about gastronomic tourism in Greece and to ask questions and answers about the development of the sector. To propose gastronomic tourism as a lever for development and to analyze the opportunities offered. In particular, the aim is to study the gastronomic variety found in Cyclades, an island complex of special and distinct cultural and gastronomic heritage. Specifically, it is going to be analysed the gastronomic options in the island of Mykonos, the island that as a travel destination has become widely known, worldwide, for its location, natural beauty and entertainment and not so much for the authentic culinary experience it can offer. Finally, the research and the conclusions that emerge are important in order to understand that Mykonos offers valuable elements of gastronomic interest, that can be used as tools - in collaboration with the local community and professionals - to stimulate its touristic income and the arrival of more visitors.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής