Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγεία

dc.contributor.advisorZoumpoulakis, Panagiotis
dc.contributor.authorΔεληγιώργης, Γεώργιος
dc.date.accessioned2023-10-17T08:35:57Z
dc.date.available2023-10-17T08:35:57Z
dc.date.issued2023-10-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5339
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5176
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε σημαντικό κομμάτι της επιστημονικής έρευνας το αντικείμενο των μεταβιοτικών. Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποσκοπεί στο να εξετάσει το θέμα των μεταβιοτικών και να αποτυπώσει πιθανές εφαρμογές τους στον τομέα της υγείας και των τροφίμων. Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός ,συγκεντρώθηκε επιστημονικό υλικό από βάσεις δεδομένων καθώς και τη βιβλιογραφία σχετικά με τα μεταβιοτικά. Συνοψίζοντας, τα μεταβιοτικά έχουν πολλαπλές ιδιότητες. Χαρακτηρίζονται από αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές, αντιβακτηριακές,αντιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχουν δυνατότητες εφαρμογής στην (βιο)συντήρηση, στη συσκευασία τροφίμων και διαδραματίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία διάφορων ασθενειών, όπως η νόσος του ευερέθιστου εντέρου. Καθότι η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια καθίσταται αναγκαία περαιτέρω διερεύνηση για τους μηχανισμούς λειτουργίας τους, τις εφαρμογές και ιδιότητές τους.el
dc.format.extent64el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜεταβιοτικάel
dc.subjectΤρόφιμαel
dc.subjectΥγείαel
dc.subjectΠροβιοτικάel
dc.titleΜεταβιοτικά και εφαρμογές τους στα τρόφιμα και την υγείαel
dc.title.alternativePostbiotics and their applications in food and healthel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.committeeΚρίτση, Ευτυχία
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές