Φωτογράφιση Φαγητού- Γεύσεις της Μεσογειακής Κουζίνας
Food Photography- Flavours of the Mediterranean Cuisine
Keywords
Φωτογραφία ; Νεκρή φύση ; Φωτογράφιση μεσογειακού φαγητού ; Photography ; Still life ; Food photography ; Dishes photography ; Mediterranean food photographyAbstract
Η παρούσα πτυχιακή εργασία αποτελεί τη δημιουργία ενός food editorial, με διάφορες γεύσεις της Μεσογειακής κουζίνας. Οι εικόνες λειτουργούν σαν μια πρόταση φωτογραφιών για να συνοδεύσουν την επετειακή έκδοση του περιοδικού, της γνωστής ελληνικής αεροπορικής εταιρείας “Aegean Αirlines” ως ένα αφιέρωμα σε όλους τους μεσογειακούς της προορισμούς. Μετά από μια εκτενής μελέτη στην ιστορία της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, καθώς και της μεσογειακής διατροφής δημιουργήθηκαν δώδεκα εικόνες από διαφορετικές χώρες. Σκοπός της εργασίας είναι να ταξιδέψει τους θεατές μέσα από αυτούς τους διαφορετικούς προορισμούς, που τους ενώνει ανέκαθεν η μεσόγειος θάλασσα, αλλά και να τονίσει τις ομοιότητες τους που παρουσιάζονται μέσα από το φαγητό.
Abstract
This Bachelor thesis is the creative work of a food editorial, with various Mediterranean cuisine flavours. Images look like a photography proposal to accompany the anniversary edition of the well-known Greek airline “Aegean Αirlines” magazine, as a tribute to all Mediterranean destinations. After extensively studying the history of painting, photography and also the Mediterranean diet, twelve images from different countries have been produced. The purpose of this Bachelor thesis is to make the viewers travel on different destinations, which have always been connected with the Mediterranean Sea but also to highlight their similarities emerging through the variety of dishes.