Εμφάνιση απλής εγγραφής

Συνθετικές χρωστικές τροφίμων

dc.contributor.advisorΦραγκούλη, Παναγιώτα
dc.contributor.authorΠαπακώστας, Αλέξανδρος
dc.date.accessioned2023-11-21T13:14:27Z
dc.date.available2023-11-21T13:14:27Z
dc.date.issued2023-03-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5660
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5497
dc.description.abstractΣτη Διπλωματική αυτή Εργασία μελετώνται οι συνθετικές χρωστικές και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Πραγματοποιείται ταξινόμηση των διαφορετικής προέλευσης χρωμάτων. Αναφέρονται οι ιδιότητες των συνθετικών χρωστικών. Καταγράφονται οι εφαρμογές των χρωστικών στη βιομηχανία. Συγκρίνονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν κατά την εφαρμογή τους. Μελετώνται οι επιπτώσεις των συνθετικών χρωστικών στην ανθρώπινη υγεία. Στόχος της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η επίδραση της χρήσης των συνθετικών κλωστοϋφαντουργικών χρωστικών στη βιομηχανία τροφίμων, οι συνέπειες στο περιβάλλον και η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων.el
dc.format.extent64el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΣυνθετικές χρωστικέςel
dc.subjectΧρωστικές τροφίμωνel
dc.subjectΑνθρώπινη υγείαel
dc.subjectΚλωστοϋφαντουργικές χρωστικέςel
dc.subjectΝομικό πλαίσιοel
dc.subjectΑπόβληταel
dc.titleΣυνθετικές χρωστικές τροφίμωνel
dc.title.alternativeSynthetic dyestuff in foodel
dc.typeΔιπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΒασιλειάδης, Αλέξανδρος
dc.contributor.committeeΑλεξιάδης, Σταύρος
dc.contributor.facultyΣχολή Μηχανικώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγήςel
dc.description.abstracttranslatedIn this work, synthetic pigments and their basic characteristics are studied. A classification of the different color origins is carried out. The properties of synthetic pigments are mentioned. Applications of pigments in industry are listed. The advantages and disadvantages of their application are compared. The effects of synthetic dyes on human health are studied. The aim of this Diploma Thesis is the effect of the use of synthetic textile dyes in the food industry, the consequences on the environment and finding sustainable solutions.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές