Εμφάνιση απλής εγγραφής

In vitro αξιολόγηση της αντιμικροβιακής ικανότητας φυτικών εκχυλισμάτων σε ζύμες

dc.contributor.advisorLetsiou, Sophia
dc.contributor.authorΦούντα, Βιολέττα
dc.contributor.authorΑποστολάκη, Αλεξάνδρα
dc.date.accessioned2023-12-18T08:07:57Z
dc.date.available2023-12-18T08:07:57Z
dc.date.issued2023-12-15
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5750
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5587
dc.description.abstractΗ πτυχιακή αυτή αναλύει την αντιμικροβιακή δράση φυτικών εκχυλισμάτων σε στελέχη ζυμών. Πέρα από το θεωρητικό κομμάτι όμως, πραγματοποιείται και εργαστηριακή έρευνα της αντιμικροβιακής δράσης των φυτικών εκχυλισμάτων μέσω μιας Invitroχρωματομετρικής δοκιμής με τη χρήση αλάτων τετραζολίου (INT/TTC). Αρχικά γίνεται αναφορά στην αντιμικροβιακή δράση και στη σημασία της μελέτης της στα διάφορα φυτικά εκχυλίσματα. Αποσαφηνίζεται η έννοια της αντιοξειδωτικής ικανότητας και το πώς αυτή σχετίζεται με την αντιμικροβιακή δράση. Αναλύεται ο ρόλος των μικροοργανισμών της κατηγορίας των ζυμών στα τρόφιμα και περιγράφονται αναλυτικά η ζύμη Saccharomycescerevisiae, τα στελέχη που μελετήθηκανκαθώς και η μαγιάLachancea τα οποία αποτελούν τους μικροοργανισμούς στόχους του πειράματος.Στη συνέχεια περιγράφονται η αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση των φυτικών εκχυλισμάτων που μελετήθηκαν. Παραθέτονται διάφορες Ιnvitro κατεργασίες για την παρατήρηση της αντιμικροβιακής και αντιμυκητιακής δράσης, δίνοντας έμφαση στο χρησιμοποιούμενο μοντέλο και στα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής. Έπειτα, στο ερευνητικό μέρος, περιγράφεται η προετοιμασία όλων των δειγμάτων για την εναπόθεση τους στην πλάκα ELISA. Τέλος, πραγματοποιείται αναλυτική περιγραφή των πειραμάτων και των μετρήσεων που έγιναν με τα συμπεράσματά τους να αναλύονται.el
dc.format.extent77el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectΑντιμικροβιακή δράσηel
dc.subjectΆλατα τετραζολίουel
dc.subjectΖύμεςel
dc.subjectΦυτικά εκχυλίσματαel
dc.titleIn vitro αξιολόγηση της αντιμικροβιακής ικανότητας φυτικών εκχυλισμάτων σε ζύμεςel
dc.title.alternativeIn vitro evaluation of the antimicrobial capacity of plant extracts on yeastsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis thesis analyzes the antimicrobial activity of plant extracts on yeast strains. Apart from the theoretical part, however, laboratory research of the antimicrobial activity of plant extracts is carried out through an in vitro colorimetric test using tetrazolium salts (INT / TTC). Initially, reference is made to antimicrobial activity and the importance of its study in various plant extracts. The concept of antioxidant capacity and how it relates to antimicrobial activity is clarified. The role of microorganisms of the yeast class in food is analyzed and the yeast Saccharomyces cerevisiae, the strains studied as well as the Lachancea yeast which are the target microorganisms of the experiment are described in detail.The antimicrobial and antioxidant activity of the plant extracts studied is described below. Various In vitro treatments are presented for the observation of antimicrobial and antifungal activity, emphasizing the model used and the advantages of this method. Then, in the research part, the preparation of all samples for deposition on the ELISA plate is described. Finally, a detailed description of the experiments and measurements made is carried out with their conclusions being analyzed.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές