Εμφάνιση απλής εγγραφής

Εφαρμογή του διαδικτύου των αντικειμένων και της νεφοϋπολογιστικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής ελαιολάδου

dc.contributor.advisorΜυριδάκης, Νικόλαος
dc.contributor.authorΤσίβος, Ιάσων
dc.date.accessioned2024-03-28T11:53:51Z
dc.date.available2024-03-28T11:53:51Z
dc.date.issued2024-03-21
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6238
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6074
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη μιας προηγμένης εφαρμογής που ενσωματώνει την Νεφοϋπολογιστική και το Διαδίκτυο των Αντικειμένων για την παρακολούθηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής Ελαιολάδου. Βασική λειτουργεία του συστήματος είναι η συνεχής μέτρηση της θερμοκρασίας σε διάφορα στάδια της παραγωγής προσφέροντας αξιόπιστα δεδομένα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα του παραγόμενου Ελαιολάδου με βάση προδιαγραφές ορισμένες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση αισθητήρων θερμοκρασίας DS18B20 που συλλέγουν τις θερμοκρασίες και ενός Μικροελεγκτή Arduino ESP8266 που με την χρήση του Mosquitto protocol (MQTT) κοινοποιεί τα δεδομένα στο Διαδίκτυο σε πραγματικό χρόνο όπου και αποθηκεύονται στο Νέφος. Επιπλέον δημιουργείται διεπαφή χρήστη που προβάλλει τις μετρήσεις των θερμοκρασιών σε πραγματικό χρόνο, με σκοπό την διασφάλιση της ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος. Το έργο αυτό στοχεύει να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι τεχνολογίες ΙΟΤ και Νεφοϋπολογιστική μπορούν να συνδυαστούν για την βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας και την επίτευξη ποιότητας και αξιοπιστίας.el
dc.format.extent60el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΙΟΤel
dc.subjectΝεφοϋπολογιστικήel
dc.subjectArduinoel
dc.subjectΑισθητήρεςel
dc.titleΕφαρμογή του διαδικτύου των αντικειμένων και της νεφοϋπολογιστικής για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής ελαιολάδουel
dc.title.alternativeApplication of the Internet of Things and Cloud Computing Technologies for the Automation of Olive Oil Production Processesel
dc.title.alternativeApplication of the internet of things and cloud computing technologies for the automation of oive oil production processesel
dc.typeΔιπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeKarkazis, Panagiotis
dc.contributor.committeeΜαυρομμάτης, Κωνσταντίνος
dc.contributor.facultyΣχολή Μηχανικώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστώνel
dc.description.abstracttranslatedThis thesis focuses on the development of an advanced application that integrates Cloud Computing and the Internet of Thing for monitoring and automating Olive Oil production processes. The main functionality of the system is the continuous measurement of temperatures at various stages of the production while providing reliable data that confirms and reassures the quality of the produced Olive Oil based on specifications defined by the European Union. This is achieved by using DS18B20 temperature sensors that collect temperatures and an Arduino Chip ESP8266 that using the Mosquitto protocol (MQTT) communicates the data to the Internet in real time where they are stored in the Cloud. Furthermore, a user interface is created that displays the temperature measurements in real time to ensure the quality of the produced product. This project aims to demonstrate how IOT and Cloud technologies can be combined to improve the production processes and achieve quality and reliability.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές