Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων εστιατορίου πανεπιστημίου

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΣταθόπουλος, Γεώργιος
dc.contributor.authorΛίλλης, Αλέξανδρος
dc.date.accessioned2024-04-10T07:45:50Z
dc.date.available2024-04-10T07:45:50Z
dc.date.issued2024-03-28
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/6451
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6287
dc.description.abstractΣτο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής καθώς και της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και των αλλαγών στην καθημερινότητα και τις διατροφικές μας συνήθειες εν γένει, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μείωση της σπατάλης των τροφίμων. Η μείωση της δημιουργίας αποβλήτων και η διαχείριση των αποβλήτων που παράγονται πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και για την αντιμετώπιση του προβλήματος σίτισης του πληθυσμού. Υπολογίζεται ότι το 1/3 των τροφίμων που παράγονται για ανθρώπινη χάνεται, ποσότητα που επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του μισού πληθυσμού. Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής κοινότητας με σκοπό την καταγραφή των αποβλήτων των τροφίμων στο χώρο του πανεπιστημίου, την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης των τροφίμων και τέλος την πρόταση ορισμένων μέτρων με στόχο τη μείωση των αποβλήτων και την αξιοποίησή τους.el
dc.format.extent80el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/*
dc.subjectΑπόβλητα τροφίμωνel
dc.subjectΔιαχείριση αποβλήτωνel
dc.subjectΕστιατόριο πανεπιστημίουel
dc.titleΜελέτη βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων εστιατορίου πανεπιστημίουel
dc.title.alternativeStudy of sustainable food wast management of a university restaurantel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedABSTRACT In the context of climate change as well as the increase in the world population, but also changes in our daily life and eating habits in general, the need to reduce food waste was created. The reduction of waste generation and the management of the waste produced must be a priority both for the protection of the environment and for addressing the problem of feeding the population. It is estimated that 1/3 of the food produced for humans is lost, an amount sufficient to meet the needs of half the population. This thesis is carried out in the context of the University community with the aim of recording food waste in the university area, informing students about the issue of food waste and finally proposing some measures aimed at reducing waste.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές