Show simple item record

Βρώσιμα φύκη: Σύσταση, λειτουργικές ιδιότητες και ασφάλεια

dc.contributor.advisorΚυρανά, Βασιλική
dc.contributor.authorΖυγιώτη, Ιωάννα
dc.date.accessioned2021-07-16T06:26:23Z
dc.date.available2021-07-16T06:26:23Z
dc.date.issued2021-07-08
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/806
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-657
dc.description.abstractΤο πρωταρχικό γεγονός που διαδραματίστηκε στον πλανήτη Γη και αποτέλεσε κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της ζωής, ήταν η εμφάνιση των πρώτων φωτοσυνθετικών οργανισμών, των φυκών. Γενικά τα φύκη απαρτίζουν την πλειοψηφία των αυτότροφων οργανισμών και είναι μείζονος σημασίας για τη διατήρηση της ζωής όλων των έμβιων όντων για δύο λόγους: Πρώτον, παράγουν το 60% του ατμοσφαιρικού οξυγόνου και δεύτερον, αποτελούν τον πρώτο κρίκο της τροφικής αλυσίδας για οργανισμούς τόσο του υδάτινου όσο και του χερσαίου περιβάλλοντος. Η συνεισφορά τους στους οργανισμούς όμως δεν σταματά εκεί. Τα φύκη περιέχουν ουσίες υψηλής θρεπτικής αξίας έτσι όταν ενσωματωθούν στην ανθρώπινη διατροφή, έχουν μεγάλο όφελος για την υγεία του. Ακόμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τομείς όπως της φαρμακευτικής, της γεωργίας, των υδατοκαλλιεργειών, της αισθητικής, εξυπηρετώντας ένα πλήθος λειτουργιών. Για όλους αυτούς τους λόγους, το ενδιαφέρον περί των φυκών παραμένει αμείωτο. Παρ’ όλα αυτά, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζονται θέματα ασφάλειας καθώς από τα φύκη δεν εκλείπουν επικίνδυνες ουσίες.el
dc.format.extent43el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΦύκηel
dc.subjectΛειτουργικές ιδιότητεςel
dc.subjectΑσφάλειαel
dc.titleΒρώσιμα φύκη: Σύσταση, λειτουργικές ιδιότητες και ασφάλειαel
dc.title.alternativeEdible algae: Composition, functional properties and safetyel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.committeeLOUGOVOIS, VLADIMIROS
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές