• Τα τρόφιμα που δυνητικά μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο 

      Παπαδημητράκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)
      Ο καρκίνος αποτελεί τη κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως, ενώ οι διατροφικές συνήθειες φαίνεται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον κίνδυνο ανάπτυξής του. Στα πρώτα χρόνια της έρευνας των διατροφικών προτύπων, λίγες ...
    • Τοξικές ενώσεις στην εγκυμοσύνη 

      Κίριο, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
      Η εγκυμοσύνη αποτελεί μία εξαιρετικά ιδιαίτερη φάση στη ζωή μίας γυναίκας, που επιφέρει δραστικές αλλαγές. Στην ευαίσθητη περίοδο αυτή της ζωής της, η εγκυμονούσα γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με την έκθεση σε τοξικές ...
    • Τριχοειδής ηλεκτροφόρηση στην ανάλυση βιομορίων 

      Γεννίτσαρη, Φλώρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-28)
      Εισαγωγή: Η τριχοειδής ηλεκτροφόρηση (CE) έπαιξε σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στις βιοεπιστήμες. Η τεχνική χρησιμοποιείται σήμερα για την ανάλυση τόσο μεγάλων όσο και μικρών μορίων σε εφαρμογές όπου αποδίδει καλύτερα ...
    • Χαρισματικοί - ταλαντούχοι μαθητές και ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα 

      Ανέστη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΑνώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), 2024-02-16)
      Εισαγωγή: Η συγκεκριμένη βιβλιογραφική μελέτη επικεντρώνεται στην ιδέα ότι η δημιουργία ενός πραγματικά δημοκρατικού ελληνικού σχολείου απαιτεί την αναγνώριση και αντιμετώπιση των ξεχωριστών εκπαιδευτικών αναγκών των ...
    • Χορτοφαγική διατροφή και επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία 

      Καρακαξίδου, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
      Η παρούσα εργασία έχει ως στόχο να διερευνήσει διεξοδικά τα θετικά και τα αρνητικά που συνδέονται με την υιοθέτηση μιας χορτοφαγικής διατροφής και να διερευνήσει το βαθμό στον οποίο μια τέτοια διατροφική επιλογή μπορεί ...