Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Βότανα"
Αποτελέσματα 11-14 από 14
-
Παραγωγή ζύθου Pale Ale με χρήση εκχυλίσματος βοτάνων λουΐζας και δυόσμου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)Οι σύγχρονες ιδέες στην ολοένα αναπτυσσόμενη μικροζυθοποιία, αλλά και οικιακή ζυθοποίηση, οδηγεί τους παρασκευαστές στον έντονο πειραματισμό, προς δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που ξεφεύγουν από τα γνωστά παραγόμενα ... -
Παρασκευή και μελέτη βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση των βοτάνων «Σαμπούκος» και «Κάρδαμο»
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Κατά την αρχαιότητα η απουσία της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και κατά συνέπεια των φαρμάκων οδήγησε τον άνθρωπο στην αξιοποίηση φυσικών παραγόντων ως ανάγκη για επιβίωση και ιατρική περίθαλψη. Αναζήτησε έτσι από την ... -
Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ... -
Χρήση βοτάνων στη ζυθοποίηση. Εφαρμογή με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου σε τρεις πειραματικές συνθήκες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Ενώ η χρήση βοτάνων-εκτός του λυκίσκου- στην ζυθοποίηση είναι μια παλιά πρακτική με διαφορετικές ιστορικές αναφορές, μόνο σχετικά πρόσφατα και στο πλαίσιο της τάσης των “craft” ζύθων έχουν αρχίσει να πειραματίζονται κάποιοι ...