• Τεχνικές και μέθοδοι πιστοποίησης αυθεντικότητας οίνου 

      Λουκά, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Ο οίνος είναι ένα προϊόν άρρηκτα συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση και οικονομία, το οποίο παράγεται με αλκοολική ζύμωση σταφυλιών ή χυμού σταφυλιών. Τα τελικά χαρακτηριστικά του οίνου επηρεάζονται σημαντικά από διάφορους ...
    • Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920 

      Βυρίνης, Πέτρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Στη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά ...
    • Χρήση της μεθόδου HPLC-DAD για την μέτρηση των οργανικών οξέων σε οίνους 

      Φίλιππα, Αντιγόνη - Σοφία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-27)
      Ο οίνος αποτελείται από πολλά και διαφορετικής φύσης συστατικά. Η ανάγκη της χημικής του ανάλυσης είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη των ενόργανων τεχνικών αναλύσεων, για τον προσδιορισμό των συστατικών του. Στην ενόργανη ...
    • Χρήση υδροβιότοπων στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων 

      Μυτακίδου, Αθηνά-Στεφανία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-22)
      Η εδαφική επέκταση των οινοποιητικών περιοχών σε γεωγραφικά μέρη πέραν του παραδοσιακού ευρωπαϊκού τόξου και η άνοδος των ποσοστών κατανάλωσης του οίνου στις αναπτυσσόμενες χώρες οδήγησε σε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ...