Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Ακρυλαμίδιο"
Αποτελέσματα 1-3 από 3
-
Βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η βιβλιογραφική ανασκόπηση στη διατροφική τοξικολογία με έμφαση στο ακρυλαμίδιο. Η τοξικότητα ενός τροφίμου αναφέρεται στην παρουσία ουσιών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο, ... -
Σχηματισμός Ακρυλαμιδίου σε προϊόντα τροφίμων και η επίπτωση του στην υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-28)Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας των τροφίμων, η θερμική επεξεργασία ενδέχεται να προκαλέσει την ανάπτυξη ορισμένων ανεπιθύμητων ενώσεων. Το ακρυλαμίδιο είναι μία από τις ενώσεις που σχηματίζονται από την αντίδραση Maillard ... -
Τοξικολογικά δεδομένα στην τροφική αλυσίδα από τρόφιμα που έχουν υποστεί μη ενζυμική αμαύρωση / αντίδραση Maillard
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-11)Στη παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύονται τα τοξικολογικά δεδομένα σε τρόφιμα που έχουν υποστεί μη ενζυμική αμαύρωση και πιο συγκεκριμένα αντίδραση Maillard. Διαφορετικές επικίνδυνες ενώσεις δημιουργούνται κατά τη διάρκεια ...