• Ανίχνευση αντιβιοτικών στα γάλατα του εμπορίου 

      Δούκα, Αικατερίνη; Θεοδωρόπουλος, Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούσαν ανέκαθεν αλλά και συνεχίζουν να αποτελούν μία βασική τροφή για την διατροφή του ανθρώπου. Αυτό συμβαίνει διότι το γάλα παρουσιάζει ιδιαίτερα θρεπτικά χαρακτηριστικά που ...
    • Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας 

      Καβουκλή, Σταυρούλα-Γεωργία; Καρδιόλακα, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
    • Μελέτη βακτηριοφάγων με χρήση τεχνολογιών αλληλούχισης επόμενης γενεάς 

      Χολογούνη, Ευτυχία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Στη συγκεκριμένη ερευνητική πτυχιακή μελετήθηκε η σχέση μεταξύ της ύπαρξης γονιδιωμάτων βακτηριοφάγων σε ανθεκτικά στελέχη του βακτηρίου P. aeruginosa, και της έκβασης των ασθενών. Κλινικά δείγματα που συλλέχθηκαν από ...
    • Συγκριτική μελέτη του γένους Campylobacter ως παθογόνο βακτήριο 

      Κρίσιλια, Σοφία Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Στα πλαίσια του μαθήματος της πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μία συγκριτική μελέτη για το γένος Campylobacter ως προς την παθογένεια του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η περιγραφή του βακτηρίου, η κατανόηση των ...