Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Γλυκόζη"
Αποτελέσματα 1-6 από 6
-
Ανάπτυξη χρωματομετρικής αναλυτικής τεχνικής προσδιορισμού συστατικών καλλυντικών που βασίζεται στην χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Σκοπός της έρευνας αυτής, ήταν η ανάπτυξη μιας χρωματομετρικής αναλυτικής τεχνικής, για τον προσδιορισμό συστατικών απευθείας μέσα σε ένα καλλυντικό προϊόν, χωρίς την ανάγκη ενόργανης ανάλυσης, παρά μόνο με τη χρήση ... -
Ανάπτυξη χρωματομετρικής αναλυτικής τεχνικής προσδιορισμού συστατικών καλλυντικών που βασίζεται στην χρήση κάμερας κινητού τηλεφώνου.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)Σκοπός της έρευνας αυτής, ήταν η ανάπτυξη μιας χρωματομετρικής αναλυτικής τεχνικής, για τον προσδιορισμό συστατικών απευθείας μέσα σε ένα καλλυντικό προϊόν, χωρίς την ανάγκη ενόργανης ανάλυσης, παρά μόνο με τη χρήση ... -
Επίδραση του Zygosaccharomyces bailii σε συνθετικά υποστρώματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-10-01)Εδώ και πολλές δεκαετίες, ο συμβατικός σακχαρομύκητας, Saccharomyces cerevisiae, αποτελεί τον κατεξοχήν οργανισμό που επιτελεί την αλκοολική ζύμωση. Ωστόσο, λόγω της αύξησης της χρήσης των non-Saccharomyces ζυμών, γνωστές ... -
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης αναγόντων σακχάρων στη μπύρα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Η μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Έχει ως πρώτες ύλες το νερό που αποτελεί το 90%, το κριθάρι ως αμυλούχο υπόστρωμα το οποίο μετά την υδρόλυσή του θα δώσει τα σάκχαρα, το λυκίσκο, ο οποίος ... -
Σύγκριση μεθόδων προσδιοριμού σακχάρων σε δείγματα ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)Ο ζύθος είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Παρασκευάζεται με τέσσερεις πρώτες ύλες : το νερό, το κριθάρι, τον λυκίσκο και τη ζύμη. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος των πρώτων υλών της παραγωγής, το ... -
Υλοποίηση παλμικού γλυκομέτρου με χρήση μικροελεγκτή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Το παλμικό γλυκόμετρο είναι ένα μη επεμβατικό σύστημα υπολογισμού της συγκέντρωσης γλυκόζης. Η λειτουργία του βασίζεται στον υπολογισμό της συγκέντρωσης σακχάρου με τη χρήση υπέρυθρης ακτινοβολίας που εκπέμπει κοντά ...